INOVAȚIE: Certificatul verde ar putea fi înlocuit de un MICROCIP implantat sub piele

3

O companie din Suedia a creat un microcip care poate fi implantat în piele în aşa fel încât să poată conţine detalii despre certificatul de vaccinare COVID atunci când este scanat. Aproape 6.000 de oameni au deja cipul implantat.

Invenția, creată de firma de tehnologie DSruptive Subdermals, presupune introducerea unui implant scanabil preprogramat, cu o dimensiune de 2 milimetri pe 16 milimetri, chiar sub piele. 

„Am un cip implantat în braț și am programat cipul astfel încât să am pașaportul meu COVID pe cip, iar motivul este că vreau să îl am mereu accesibil„, a declarat pentru AFP Hannes Sjoblad, directorul general al DSruptive Subdermals. 

Sjoblad a demonstrat pentru AFP cum este posibil să scaneze cipul cu telefonul său pentru a afișa un PDF care arată toate detaliile certificatului său digital COVID al UE, un permis de trecere oarecum similar cu cardul de vaccinare din SUA. Acesta indică faptul că o persoană este vaccinată împotriva COVID-19 sau că persoana a fost testată cu un rezultat negativ. 

Acest lucru înseamnă că este întotdeauna accesibil pentru mine sau pentru oricine altcineva, de fapt, care vrea să mă citească. De exemplu, dacă mă duc la film sau la un centru comercial, atunci oamenii vor putea să-mi verifice starea chiar dacă nu am telefonul la mine”, a declarat Sjoblad, care este, de asemenea, Chief Disruption Officer la start-up-ul Epicenter Stockholm. 

AFP a relatat că un implant costă 100 de euro (aproximativ 112 dolari). 

Sjoblad a declarat pentru AFP că aceste implanturi nu sunt dispozitive de urmărire și răspund doar la scanare. 

Dacă înțelegeți cum funcționează aceste implanturi, ele nu au o baterie. Ele nu pot transmite un semnal de la sine. Așa că sunt practic pasive. Ele stau acolo adormite„, a declarat Sjoblad. „Nu pot spune niciodată unde te afli, sunt activate doar atunci când le atingi cu smartphone-ul, ceea ce înseamnă că nu pot fi folosite pentru a urmări locația cuiva.” 

Acesta a declarat pentru Insider într-un e-mail că implantul nu trebuie să fie îndepărtat pentru a fi actualizat.

Este ușor să actualizezi implantul, poți folosi o aplicație pe telefon pentru a schimba ceea ce se află pe cip. Astfel, pot adăuga noi informații pe cip în fiecare zi – ieri era Linkedin-ul meu, astăzi este certificatul meu COVID, mâine ar putea fi altceva„, a mai transmis directorul.

Separat, Dsruptive Subdermals a creat, de asemenea, un alt implant cu cip care poate măsura temperatura corpului la oameni și poate servi ca senzor de temperatură scanabil. 

Interesul lui Sjoblad pentru implanturile subdermale datează din 2014, când a organizat petreceri cu implanturi în saloane de tatuaje, unde voluntarii s-au prezentat pentru a li se plasa implanturi sub piele. 

Sunt convins că această tehnologie este aici pentru a rămâne și că nu ni se va părea nimic ciudat să aibă un implant în mână„, a declarat Sjoblad pentru BBC în 2014, spunând că spera să obțină 1.000, apoi 10.000 de persoane care să se alăture programului. 

În timp ce această idee ar putea fi încă foarte nouă în SUA, mii de oameni din Suedia s-au înscris pentru a primi implanturi de microcipuri. În 2018, NPR a relatat că mii de oameni primeau cipuri de mărimea unui bob de orez inserate chiar deasupra degetului mare, ceea ce le permitea să se scaneze singuri în case, săli de sport și birouri sau să plătească pentru transportul în comun trecându-și mâna peste cititoarele digitale. 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. legio spune

  Acesta este si era scopul final al acestei pandemii ,un motiv ptr a cipa populatia si a avea un control diabolic al oricarei fiinte omenesti iar ,,specialistii ”care mananca rahat ca nu se poate introduce tot felul de porcarii chiar lichide in sistemul circulator al omului si controlul omenirii le amintesc sa caute ca este GRAFENUL !

  1. Zorry spune

   In final se ajunge la faimosul cip,,ceea ce multe site-uri dadeau aceste informatii,,si la scurt timp erau sterse,,sau erau declarate Fake News,,🤔😠Rusine

 2. Andrei Varga spune

  Deci Sfântul părinte Iustin Pârvu avea dreptate când o spunea, cu ani de zile înainte de mascaradă .
  Despre cip .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate