INML cere scuze. Trupul unui francez, trimis în SUA și incinerat… dintr-o încurcătură

0

Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici București a comis o greșeală gravă, după un incident aproape similar comis de medicii de la Spitalul Floreasca.

Pentru context, precizăm că în luna decembrie familia unui pacient mort de COVID-19 nu a reușit să ridice cadavrul acestuia de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost anunțată că trupul neînsuflețit nu a fost găsit. Conform reprezentanților spitalului, cadavrul a fost ridicat de o altă familie, iar Poliția a deschis o anchetă, în condițiile în care trupul trebuia deshumat și predat rudelor.

Nu a trecut mult timp și aflăm că pe 7 ianuarie, cei de la INML au trimis în SUA un cadavru ce trebuia să ajungă în Franța. Tragedia situației este aceea că familia din SUA a incinerat cadavrul.

Despre incident s-a aflat abia când familia cetățeanului francez a venit în România ca să ridice cadavrul și cei de la morgă au realizat că au trimis în SUA cadavrul francezului. S-a deschis o anchetă pentru a găsi vinovații.

Se aduce la cunoștința opiniei publice că în activitatea I.N.M.L. „Mina Minovici” București s-a produs în data de 07.01.2021 o eroare de identificare a unei persoane decedate în timpul procedurii de predare către familie a corpului defunctului.

Eroarea s-a evidențiat în data de 20.01.2021 și a fost înaintată de îndată o plângere penală pentru demararea unor cercetări pe baza art.298 Cod Penal.

I.N.M.L. „Mina Minovici” București, în a cărui activitate o astfel de disfuncție nu s-a mai produs, cere scuze public familiilor celor decedați pentru problema creată și va întreprinde toate demersuri administrative și procedurale pentru prevenirea pe viitor a unei astfel de situații”, transmite Institutul Național de Medicină Legală într-un comunicat de presă.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate