Inițiativa ”Fără penali în funcții publice” la Piatra-Neamț

4

În centrul municipiului Piatra-Neamț are loc o strângere de semnături pentru o inițiativă civică de schimbare a legislației României în așa mod încât cei care au o condamnare penală definitivă pentru o faptă săvârșită cu intenție, deci nu accidente auto sau lucruri comise din greșeală, să nu mai aibă acces la funcții publice.

Inițiativa cetățenească are în spate, se pare și U.S.R.ul dar asta mai puțin contează cine e în spate. Ideea este că cei care vor să se transmită clasei politice un semnal clar în acest sens trebuie să își miște fundul și să semneze, restul pot sta în casă să se plângă pe Facebook că sunt conduși de penali.

O astfel de inițiativă nu are șanse reale să devină lege deoarece legea spune că orice om nu poate fi pedepsit decât o singură dată pentru ce face, deci dacă a făcut pușcărie pentru orice și dacă nu i se interzic drepturi, se presupune că a plătit pentru greșeala sa și este reabilitat.

Moral, sună bine o astfel de inițiativă pentru că suntem sătui cu toții de câți bandiți ajunși pe funcții de conducere ne-au jefuit țara dar din păcate, juridic vorbind, nu prea este în regulă o astfel de lege.

Iosub Robert

PS: Subsemnatul Iosub Robert, am fost cu buletinul în mână și am semnat pentru această inițiativă.

dolinex
4 Comentarii
 1. Nanu spune

  Pai sant de acord cu acest lucru dar ce ne facem ,ca ramanem fara guvernanti ,fara politicieni,fara parlament si fara 3/4 dintre functionarii
  bugetari din Romania !

 2. Alex spune

  E si FDGR-ul pe acolo ca sustinator ! E bine de stiut cine sunt ei….

  FDGR, continuatorul unei organizații naziste
  ”Se spune că „ prin statutul său, depus în copie la dosar, Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu este continuatorul persoanelor juridice fără scop patrimonial ce au aparținut minorităților germane din Sibiu. Deci urmare, întrucât prin statutul său, FDGR din Sibiu s-a declarat continuatorul tuturor persoanelor juridice fără scop patrimonial ce au aparținut minorității germane, rezultă că el este și continuatorul Grupului Etnic German”, se mai spune în decizia judecătorească ”

  https://www.ancheteonline.ro/2016/10/cum-s-a-transformat-grupul-etnic-german-in-fdgr-tradarea-lui-klaus-iohannis/

  Au luat tot ce era de luat prin Sibiu cu complicitatea primarului din acea perioada, care era direct interesat.

 3. Pentru normalitate spune

  Din pacate, concluziile prezentate in finalul articolului sunt, in mare parte, eronate.
  Juridic vorbind, o astfel de initiativa nu este numai necesara, in aceste timpuri, ci si perfect functionala si legala, in baza art. 151 din Constitutia Romaniei si a Legii nr. 189 din 9 decembrie 1999 (*republicata*) privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni.
  De asemenea, reabilitarea nu isi produce efectele imediat dupa executarea pedepsei, ci este necesara trecerea unei perioade de timp, de peste 3 ani, in functie de tipul reabilitarii: de drept sau judecatoresti si de modalitatea prin care aceasta se aplica. Pentru a intelege cum functioneaza ”reabilitarea” ca institutie de drept penal, va recomand sa parcurgeti art. 165-art. 171 din Codul Penal si http://portal.just.ro/303/Documents/30-Reabilitare.pdf.
  Felicitari pentru sustinerea initiativei, semnatura dvs. CHIAR conteaza!
  O zi placuta!

 4. Aiurica spune

  Pari sa suferi de dubla personalitate.

  ADMIN: Încerc sa fiu corect dincolo de convingerile mele personale….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate