Înghesuiala de pe strada Silozului, o problemă încă nerezolvată și rămasă în sertarul primăriei (sesizare)

0

În urmă cu 8 luni un fost consilier local, Valentin Ciobanu, a făcut o sesizare către Primăria Piatra-Neamț prin intermediul aplicației Piatra-Neamț CityApp, înregistrată cu numărul 1646.

„Str. Silozului din cartierul 1 Mai este foarte îngustă. Din acest motiv, mașinile grele (cele de gunoi, de pompieri etc.) intră cu greu în cartier. Se poate lărgi această stradă prin eliminarea unuia din cele 2 trotuare. Am anexat fotografii pentru a se putea vedea existența celor 2 trotuare. Țin să menționez că este singura cale de acces în cartierul 1 Mai pentru o populație de aproximativ 3000 de oameni. Plus că nu este săptămâna să nu avem accidente pe această stradă!”

se arată în sesizarea trimisă în urmă cu 8 luni.

Autorul sesizării precizează că a primit un răspuns la o distanță de câteva zile prin care i se aduce la cunoștință că au înregistrat sesizarea cu nr. 1646. Următorul răspuns a venit după 4 luni prin care se arată că aspectele semnalate sunt confirmate de Serviciul Investiții și Lucrări Publice.

Un alt răspuns vine după 5 luni:

Fiind vorba de o investiție amplă ce presupune proiecte, măsurători, avize etc., vă recomandăm să depuneți o cerere scrisă (în numele tuturor solicitanților – cu nume și semnătură) la primăria Piatra-Neamț, fie la Registratură, la „camera 20 ” fie puteți să o trimiteți pe adresa de mail: infopn@primariapn.ro. Astfel se va solicita analiza și avizul Comisiei Rutiere pentru această modificare, apoi serviciul  Investiții și Lucrări Publice va analiză oportunitatea unei finanțări din bugetul de investiții pentru anul următor.

Concluzia cetățeanului, trimisă la redacția noastră, este simplă: „Dragi pietreni, faceți voi hârtii, semnături, tabele, avize, iar dacă nouă (primăria Piatra-Neamț) ne mai rămâne ceva buget și considerăm oportună investiția în cartierul dumneavoastră 1 Mai, o vom face. Cu mare drag, Noua Piatra”. Situația este cu atât mai stranie cu cât în acea zonă mai locuiesc un fost primar și un actual viceprimar, existând, în mod evident, principiul autosesizării, fără ca cetățenii să trebuiască să piardă timp și să depună petiții cu semnături la primărie.

Conform lui Valentin Ciobanu, miercuri, 23.02.2022, o mașină de gunoi BRANTNER, a stat pe aceasta stradă aproximativ 15 minute pentru a putea intra în cartierul 1 Mai să ridice gunoiul celor din cartier. Acesta a conchis:

Sper să nu se întâmple vreo tragedie, în viitorul apropiat, și să fie nevoie ca mașinile de intervenție de la ISU Petrodava să stea la fel ca această mașină de gunoi la intrarea în cartier. Oare în Primăria Piatra-Neamț este ceva creier?

   Cu stimă, un cetățean care dă în jur de 20.000 de RON taxe anuale acestei primării incompetente.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate