Infractor din Neamț prins în timp record de Poliția T.F.

0

Polițiștii de la transporturi din Neamț au fost sesizați de către o femeie din Suceava asupra faptului că o persoană i-a furat un bagaj în gara din Roman. Femeia se întorcea de la mare împreună cu copilul și profitând de o clipă de neatenție, infractorul nemțean care statuse în vagon cu ei le-a furat un bagaj.


Nu știm să vă spunem exact cum au procedat polițiștii nemțeni pentru a prinde infractorul însă de la momentul primirii apelului din Suceava și până ce aveau deja infractorul ”împachetat” iar bunurile recuperate, au trecut aproximativ două ore. Un timp considerat un record absolut mai ales în astfel de cazuri în care victima e dintr-o localitate, infractorul nu se știe de unde e și nici cum a produs infracțiunea.

În data de 28.07.2019, lucrătorii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Roman au fost sesizati de către o femeie de 43 ani din Municipiul Suceava, despre faptul că aflându-se în trenul Mangalia – Suceava, la vagonul cușetă, împreună cu fiul său, în stația CF Roman, autori necunoscuți i-au sustras o borsetă în care avea suma de 100 lei și mai multe bunuri personale.


În urma investigatiilor operative, lucrătorii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au identificat autorului furtului în persoana unui minor de 17 ani, din comuna Cordun, județul Neamț.


În urma administrarii mijloacelor de probă minorul a recunoscut faptul că în data de 28.07.2019 a călătorit cu trenul de călători pe ruta Constanța –Suceava, iar la coborârea în statia CF Roman, profitând de neatenția celorlalți călători aflați în compartimentul cușetă, în care a călătorit, a sustras o borsetă din piele ce conținea mai multe bunuri (un binoclu, un sistem cu electroșoc, o bară telescopica, o carte, o baterie externă Myria, suma de 95 lei), în valoare totala de aproximativ 400 lei.


În cauză s-a intocmit dosar de urmarire penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228 alin. 1 din Cod Penal raportat la art 229 alin. 1 lit. a din Codul Penal, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Postului de Poliție TF Roman, prejudiciul fiind recuperat.

Contactată telefonic victima ne-a declarat:  ”Foarte repede l-au găsit, ce pot să vă zic? Am fost plăcut surprinsă să constat că domnii sunt de-a dreptul profesioniști. Din fericire mi-am recuperat bunurile și asta grație Poliției TF căreia îi mulțumesc…n-am cuvinte!

Felicitări Poliției TF Neamț. Acesta este cu siguranță un record ce merită apreciat. Nici în filme nu este prins hoțul așa de repede.

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate