Infractiuni de furt din locuintă favorizate de neglijenta proprietarilor

0

În ziua de 20 mai, în jurul orei 13.00, Postul de Politie Păstrăveni a fost sesizat de R. Ioan, de 69 de ani, din localitate despre faptul că în perioada 13 – 18 mai, persoane necunoscute i-au sustras din locuintă suma de 2.100 de lei. În urma cercetărilor efectuate, politistii au stabilit că autorii au pătruns în locuintă pe usa de acces care nu era asigurată, după care, prin efractie, au intrat într-o cameră de unde au sustras 2.100 de lei, bani ce erau tinuti sub o plapumă de pe pat. Politistii continuă cercetările în vederea identificării autorilor.
În ziua de 20 mai, în jurul orei 15.20, Politia orasului Tg. Neamt a fost sesizată de B. Paraschiva, de 42 de nai, din Tg. Neamt, despre faptul că în intervalul orar 10.00 – 12.00, persoane necunoscute i-au sustras din locuintă un telefon mobil si suma de 20 de lei, bunuri pe care le avea pe o noptieră. Din cercetările efectuate, politistii au stabilit că autorii au pătruns în locuintă pe geamul de la baie lăsat întredeschis, după ce au urcat pe o schelă montată în jurul blocului în vederea reabilitării termice a imobilului. Bunurile au fost sustrase de pe o noptieră situată în sufrageria apartamentului. Politistii continuă cercetările în vederea identificării autorilor. Politia orasului Bicaz a fost sesizată în noaptea de 20/21 mai, în jurul orei 03.00, de G. Ramona, de 30 de ani, din orasul Bicaz, despre faptul că în jurul orei 00.00 a plecat la soacra ei, care locuieste în aceeasi curte, lăsând usa de acces la casă descuiată. La întoarcere, în jurul orei 02.00, a constatat că îi lipseste suma de 70 de lei din portofelul pe care îl avea într-o posetă, agătată în cuierul situat în holul de la intrare.
Politistii continuă cercetările în vederea identificării autorilor.
Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infractiune, politistii recomandă:
– chiar dacă sunteti în casă, asigurati prin încuiere usile de acces în locuinte
– nu lăsati la intrarea în locuintă (pe obiectele de mobilier din holuri), genti, posete, borsete, care contin sume de bani sau acte personale, precum si telefoane mobile sau alte obiecte de mici dimensiuni care pot fi sustrase cu usurintă
– dacă plecati din locuintă, chiar si pentru scurt timp, asigurati-vă că ati închis toate căile de acces în casă ( ferestre, usi)
– nu lăsati deschise ferestrele de la apartamentele situate la parterul sau etajul I al blocurilor.
– dacă ati fost victima unei infractiuni de furt sesizati Politia la numărul unic de urgentă 112!

Stiri Neamt


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate