Infracționalitate în scădere la nivelul municipiului Piatra-Neamț

1

infractionalitateÎn anul 2016, Poliția municipiului Piatra Neamț a înregistrat cu 17,6% mai puține infracțiuni sesizate față de anul 2015.

Infracţiunile sesizate, care fac obiectul lucrărilor penale, au un trend descendent faţă de anul 2015, pe genuri de fapte, situația sesizărilor prezentându-se astfel:

• economico-financiare: 288

• judiciare: 1975

• de altă natură: 358

La nivelul poliției municipale s-a promovat sistemul integrat de ordine și siguranță publică, prin conlucrarea și intensificarea activităţilor de patrulare în sistem mixt: poliție-jandarmi, poliție-poliție locală.

Astfel, în perioada analizată au fost alocați jandarmi, rezultând o medie de aproximativ 2 jandarmi/zi, dar și polițiști locali pentru patrulare mixtă, cu o medie de circa 3 polițiști/zi. Prin menținerea ordinii și liniștii publice s-a reușit, comparativ cu anul 2015, reducerea infracționalității stradale cu 51 infracțiuni.

Sesizările din sfera criminalităţii contra patrimoniului, au înregistrat scăderi de aproximativ 21,5 % faţă de anul 2015, diminuarea fiind determinată, în principal, de reducerea semnificativă a infracțiunilor de furt, cu 26,2% mai puține. De asemenea, se consemnează scăderi și în cazul furturile din locuințe, unde diminuarea procentuală este de circa 35,2 % şi în cazul furturilor din autoturisme, de aproape 36 %.

Pe parcursul anului 2016 a fost asigurată de către patrulele de siguranță publică intervenţia eficientă la 4551 de solicitări prin SNUAU 112. Totodată în cadrul activităților de patrulare, polițiștii au surprins în flagrant 228 de persoane, în timpul sau imediat după producerea infracțiunii, cele mai multe reprezentând delictele contra patrimoniului.

Un aport la trendul descendent al infracționalității înregistrat la nivelul municipiului Piatra Neamț l-a avut și activitatea poliţiştilor de proximitate, care au desfășurat peste 1300 de activităţi în comunitate, din care 193 cu asociaţii de proprietari, 291 în unităţile de învăţământ și au desfășurat 267 de verificări privind deținătorii de arme. Aceștia au intervenit și au aplanat 219 de stări conflictuale și au soluționat 338 de reclamații primite de la cetăţenii care au sesizat anumite aspecte din comunitate.

Structurile de ordine publică și proximitate din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au înregistrat, în anul 2016, 22 de dosare penale privind infracțiunile de contrabandă cu produse accizabile, fiind confiscate aproximativ 3000 de pachete de țigări (60000 de țigarete) susceptibile a proveni din contrabandă. Cele două structuri au aplicat 3639 de sancțiuni contravenționale, pentru abaterile constatate, fiind confiscate bunuri în valoare de 46.850 lei.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. cetatean piatra neamt spune

    Sunt de-a dreptul impresionat!!!! Statisticile se refera si la infractiunile cu AN- uri? De ce nu se spune nimic despre vandalizarile de masini din Piatra Neamt? Sunt cu zecile, cu fapte repetate in aceleasi zone. Politia nu are cum sa ii prinda patruland cu masina! Eu cred ca ar trebui sa mai insiste. Cu replici de genul: „stiti cumva cine? Banuiti pe cineva? Aveti camere de supraveghere? Aveti asigurare casco?” nu ae face munca de politie. Este o vrajeala!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate