Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 24 mai 2019
  • :
  • :

Indemnizații majorate semnificativ pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război

Guvernul a aprobat recent o ordonanță de urgență care majorează semnificativ, de la 1 ianuarie 2019, valoarea indemnizațiilor prevăzute de Legea nr. 49/1991 pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război. 

Documentul prevede creșterea indemnizațiilor pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate de la 259 la 1.500 lei lunar, pentru invalizii de război încadraţi în gradul II de invaliditate, de la 231 la 1.000 lei lunar și pentru cei încadraţi în gradul III de invaliditate, de la 196 lei la 900 lei lunar.

În cazul veteranilor de război și văduvelor de război, dacă acestea din urmă nu s-au recăsătorit, majorarea este de la 161 la 600 lei lunar.

Măsura de majorare adoptată de Guvern este una reparatorie, având în vedere că aceste indemnizații sunt în sumă fixă, se indexează, conform legii, în funcţie de rata inflaţiei, iar valoarea lor este foarte scăzută.

Este o recunoaștere, în An Centenar, a meritelor veteranilor noștri, fără efortul cărora România nu ar mai fi existat, astăzi, pentru a sărbători 100 de ani de la Marea Unire. Veteranii de război au transformat conceptul de apărare a țării într-un crez (…)„, a transmis ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi.

În județul Neamț sunt 6 văduve de război, 2623 văduve de veteran de război și  462 veterani de război, din care 8 sunt invalizi de război.

În prezent, în România sunt 7.027 veterani de război, din care de 103 sunt invalizi de război, 389 văduve de război și de 57.530 văduve de veterani de război, iar față de aceste persoane statul și societatea au datoria morală de a se întoarce cu recunoștința cuvenită.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO
Un comentariu la “Indemnizații majorate semnificativ pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război

  1. Iulia mihai

    Tatăl meu a fost veteran de război. Se numea Artistei Ion . Ă cotizat sa primească un ajutor de înmormântare cand nu va mai fi . Nu i s – ă acordat acest drept mamei mele . Pot să vă mai cred azi?

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *