Inconștiență pe șosele: la volan sub influența alcoolului, fără permis de conducere

0

Polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră continuă acțiunile pe principalele artere ale județului Neamț în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, în special a celor generate de consumul de alcool,  precum și a conștientizării de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

La data de 23 martie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani din Țibucani care conducea un autoturism pe o stradă din localitate, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că bărbatul avea reținut permisul de conducere pentru comiterea unei infracțiuni similare.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, refuzul sau sustragerea de la prevelarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat un tânăr de 22 de ani din Suceava care conducea o motocicletă pe DN 17 B, în localitatea Borca, fără a fi înmatriculată.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat.

La data de 24 martie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat pe DN 17 B un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani din Farcașa.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate