Incidentul electoral de la Borlești – filmat. Detalii și declarații despre conflictul dintre primarul PNL care a lovit cu o halba în cap un candidat PSD

0

Sâmbătă, 18 mai, în comuna Borlești a avut loc un incident soldat cu victime, în timpul campaniei electorale. Este vorba despre o altercație între un candidat PSD la Consiliul Local Borlești, Marius Bordeianu, și candidatul PNL la funcția de primar, George Mutu (și primar în funcție la Borlești).

Imediat după incident, în spațiul public au apărut informații că victima ar fi fost George Mutu, iar agresorul Marius Bordeianu, împotriva căruia primarul liberal a depus o plângere penală. George Mutu a precizat că Marius Bordeianu i-a atins paharul pe care îl ținea în mână, moment în care marginea paharului l-ar fi tăiat în zona feței pe Mutu.

Pe fondul acestor informații ieșite în spațiul public la momentul respectiv și al scandalului „liberal agresat de un pesedist” care a implicat și forțele de ordine, au apărut și reacții de la nivelul conducerii ambelor partide de la Neamț. PNL a spus că „PSD înțelege să facă din nou campanie electorală cu pumnul”, sau titluri de presă de genul ”Primarul PNL de la Borlești, lovit de un candidat PSD” iar social-democrații au anunțat că se va propune exluderea lui Marius Bordeianu din partid, întrucât formele de violență nu sunt tolerate în campania electorală.

Între timp, Marius Bordeianu a transmis un comunicat și o filmare din care reies detalii noi cu privire la acest incident petrecut la Borlești, detalii care arată tocmai contrariul celor declarate de PNL și unele publicații. În această filmare, imediat după incidentul cu halba de bere vărsată, George Mutu îl lovește puternic pe Marius Bordeianu cu halba în cap.

La această oră, Marius Bordeianu este în spital, sub supraveghere medicală și a anunțat că a depus la rândul său o plângere penală împotriva lui George Mutu.

Organele de cercetare anchetează cazul și sunt în măsură să stabilească vinovatul sau vinovații. Cert este că materialul video rămâne o mărturie a celor întâmplate, iar modul în care a escaladat conflictul ar trebui să dea de gândit tuturor, mai ales dacă e vorba de persoane care vor să conducă și administreze comunități.

COMUNICAT
Subsemnatul, Bordeianu Marius Constantin, CNP ***, cu domiciliul in comuna Borlesti, depun urmatoarul comunicat pentru a dezminti cele aparute in ultimele zile in mediul on-line cu privire la incidentul dintre subsemnat si Primarul comunei Borlesti, Mutu George.

In fapt, evenimentul a avut loc la magazinul domnului ***, din satul Ruseni, un eveniment la care a ajuns Nea Marin şi Caravana Skol în data de 18 mai, in jurul orei 16.00.

Subsemnatul am ajuns la acest magazin intrucat este în apropierea casei lui. Acolo m-am oprit pentru a vorbi cu verişorii mei, aflati la eveniment, dar in acea zonă era şi domnul Mutu, momente in care, printre altele am avut cateva discutii in contradictoriu pentru că anterior acesta in calitate de primar al comunei a blocat drumul spre locuintă, rupand un podet. Avand o discutie in contradictoriu s-au adresat mai multe afirmatii dar cel mai tare l-a durut afirmatia subsemnatului prin care i-a reproşat faptul că, in timpul programului de lucru, angajatii primăriei au fost folositi de primar in scopuri electorale: montand şi demontand bannere.

Imediat, domnul Mutu, aflandu-se intr-o stare care era vizibilă de ebrietate, i-a transmis următoarele vorbe jignitoare: „Cine te-o chemat aici? Pleacă de aici, du-te-n p…. mea”.

Acest moment a fost unul foarte deranjant pentru subsemnat, intrucat eu nu am injurat sau am avut afirmatii jignitoare la adresa lui, iar din gesticularile cu mainile la amandoi, primarul s-a udat cu berea pe care o avea în halba si pe care o tinea in mână! Supărat pe faptul ca subsemnatul a dorit să plece, donmul Mutu m-a lovit in ceafă cu halba din mana.
Am mers ulterior acasă, moment in care am simtit şi o stare de ameteală mai mare, şi ulterior, la recomandarea unui prieten medic am mers la UPU Piatra-Neamt, unde am fost investigat un timp indelungat.

ln momentul de fata sunt internat de mai multe zile si urmand ca in decursul zilei de maine sa fiu transaferat la Iasi pentru mai multe investigatii.

Precizez ca in momentul de fata sunt sub tratament medical.
Prin avocatul meu, am formulat luni o plangere penala impotriva domnului Mutu George si astept ca organele de cercetare penala sa isi faca treaba si cel vinovat sa fie tras la raspundere.

Bordeianu Marius Constantin

Pentru o corectă informare, prezentăm și declarația lui George Mutu pe tema acestor evenimente:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate