Incepe campania de toamna de vaccinare a vulpilor

1

In perioada 24-30 octombrie 2013 de pe aerodromul Iasi va decola avionul pentru distribuirea aeriana a momelilor vaccinale antirabice la vulpi pentru a doua campanile de vaccinare aferenta anului 2013 (campania de toamna). Avionul va survola toate judetele Moldovei.
Anterior desfasurarii acestei actiuni, prin personalul sanitar-veterinar au fost distribuite materiale informative spre afisare in locuri vizibile si zone de vanatoare.
In zonele cu antecedente de boala (rabie la vulpea salbatica) s-au stabilit 14 fonduri de vanatoare si Gradina zoologica Piatra Neamt in care se va efectua si distribuirea manuala a momelilor vaccinale antirabice orale in numar de 1421 momeli. Aceasta actiune face parte din Programul national de eradicare a rabiei si este cofinantat de CE.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. feraru marcel spune

    Vulpile turbate pot transmite virusul prin muscatura oamenilor, animalelor de companie si cele domestice. „Scrie” ziharistii de pe http://www.desteptarea.ro/. Dupa cum stim, oamenii e lasi si musca mai mult de fund, ca sa nu mai poata „dujmanii”sa stea pe scaune sau fotolii. Cum am vazut la Pungesti, in cazurile de rabie umana, USL, foloseste medici specialisti in gaze lacrimogene si bastoane, punand bazele tratarii din fasa a oricaror manifestatii ostile, anti licurici.
    P. S. „momelilor vaccinale antirabile”, se va citi ori, antirabice ori, admirabile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate