Începând cu 1 aprilie vom consuma doar gaze de producție internă

2

Conform unui comunicat ANRE, în perioada 1 aprilie 2016 – 31 martie 2017, populaţia şi termocentralele care furnizează agent termic consumatorilor casnici vor consuma doar gaze de producţie internă.

Pentru această perioadă s-a estimat consumul unei cantități de gaze folosită de consumatorii casnici şi de termocentrale de 42,3 milioane de MWh, din care 34,8 milioane de MWh în lunile de iarnă şi 7,5 milioane de MWh în cele de vară. Producătorii interni de gaze au obligaţia să pună la dispoziţie aceste cantităţi de gaze, pentru acoperirea necesarului de consum pentru populaţie şi termocentrale.

De asemenea, în această perioadă, cantitatea de gaze extrasă din depozite nu trebuie să depăşească 40% din consumul lunar total. România a consumat anul trecut 121,1 milioane de MWh de gaze naturale, nivel mai mic cu 4,5% faţă de cel înregistrat în 2014, respectiv 127 de milioane de MWh.

Preţul gazelor importate din Rusia a fost, în luna decembrie 2015, de 89,92 lei pe MWh, cu 18% mai mare decât preţul gazelor de producţie internă de pe piaţa centralizată, respectiv 75,37 lei pe MWh.

În decembrie 2015, România a utilizat 7,5% gaze de import, spre deosebire de perioada dinaintea crizei economice, când România importa un sfert din consumul intern de gaze. În această perioadă, consumul de gaze al ţării a scăzut foarte mult, în special în urma închiderii marilor consumatori industriali.

Preţul gazelor livrate de producători consumatorilor din piaţa reglementată a ajuns la 59,88 lei în decembrie 2015

Sursa: www.economica.net.

gaze

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Katy Florescu spune

    in sfarsit o veste buna sper sa fie si mai ieftine daca-s made rom

    1. Ungureanu ȚuȚu Emil spune

      Visezi…..nu ai inteles nici acum ca tot ceea ce avem vindem ieftin la straini si importam scump?In fiecare an exportam agricultura pe hartie si o importam tot pe hartie mai scump.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate