Incendiu violent azi noapte vizavi de Liceul Vasile Conta din Târgu Neamț

0

UPDATE:

  • ora 15:40:

Comunicat ISU Neamț: 

Luni, 14.08.2017, la ora 03:10, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o hală în orașul Târgu Neamț. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat: 20 de pompieri militari cu 4 autospeciale de stingere, din cadrul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț, 5 pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț. Ulterior s-au prezentat la locul incendiului încă 11 pompieri militari din turele libere, comandantul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț și inspectorul șef. Pentru a asigura celelalte misiuni în raionul de intervenție s-a deplasat în Detașamentul de pompieri Târgu Neamț 1 autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman cu 5 pompieri militari.

În urma evenimentului au ars:

  • 400 mp acoperiș construit din astereală lemn și învelitoare azbociment și 650 mp acoperiș construit din astereală lemn și învelitoare tablă;
  • bunuri materiale din depozit: materiale de construcții – 3 centrale termice, 6 betoniere, lacuri și vopsele), anvelope auto, documente financiar contabile, 2 calculatoare, 1 frigider, 2 laptopuri, documente financiar contabile, documente proprietate, 8 telefoane mobile. Suprafața totală afectată a societății – 450mp (7 încăperi), piese auto
  • 4 seturi canapele din piele, 1 boiler electric, 1 centrală termică, instalația electrică și sanitară, tâmplărie PVC și alte bunuri materiale.
  • 11 mașini de cusut, 2 mașini de tăiat, 2 mașini de tăiat, 3t materie primă textilă, 1,8t materie finită, accesorii croitorie, rafturi, obiecte de mobilier, documente financiar contabile, 1 calculator, piese de schimb și alte bunuri materiale

În urma incendiului a fost afectată proprietatea unui vecin situată pe strada Cuza Vodă.(geam afectat-spart, 1 mp tâmplărie PVC)

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost Cablu electric defect. Valoarea bunurilor distruse 890.000 lei iar a bunurilor salvate 60.000 lei.

ora 10.00:

Pompierii au câștigat lupta cu flăcările, după circa 7 ore de intervenție. Incendiul a provocat pagube materiale de sute de mii de euro celor care își desfășurau activitatea în hala respectivă (depozit materiale de construcție, atelier de croitorie, viitor bar). Doar câţiva pereţi au rămas în picioare. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului ar fi un scurt circuit. Investigațiile continuă.

ora 4.51: Incendiul este localizat. Pompierii lucrează la lichidarea lui.

Știre Inițială:

Un incendiu deosebit de puternic  a izbucnit în noaptea de 13 spre 14 august, în jurul orei 3,00, pe strada Radu Teoharie din Târgu Neamț, vizavi de Liceul Vasile Conta.

Locuitorii din zonă au fost treziți din somn de niște pocnituri puternice. Când s-au uitat pe geamuri, cerul era înroșit de flăcări. Potrivit martorilor, incendiul ar fi izbucnit la unul dintre magazinele/ depozitele de material de construcții situate între Marochinărie și clădirile părăsite ale fostei fabrici de mobilă.

Cei care locuiesc în zonă s-au speriat teribil, în contextul în care flăcările erau imense și exista (încă există) riscul ca incendiul să se extindă chiar și la blocurile din apropiere, mai ales că arde exact lângă stradă, iar halele sunt foarte apropiate. Flăcările au ajuns și la firele de energie electrică, făcând scurt circuit. Cei de la Eon au ajuns la fața locului pentru a opri curentul electric după aproape jumătate de oră de la sosirea pompierilor.

Pompierii târgnemțeni au ajuns la fața locului și se luptă cu flăcările. Au chemat și întăriri, de la Piatra Neamț și Roman. În acest moment, se intervine cu 4 autospeciale, 15 subofițeri și 1 ofițer pe o suprafață de aproximativ 2000 mp…

Sursa: ziartarguneamt.ro

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate