INCENDIU ÎN ZONA OCOLULUI SILVIC POIANA TEIULUI

1

 

La ora 10:30 (09 august), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost solicitat prin Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112, de administraţia Parcului Naţional Ceahlău, pentru a interveni la stingerea unui incendiu produs la fondul forestier (doborâturi de molid) pe raza Ocolului Silvic Poiana Teiului, com Ceahlău, în punctul „La Sahastru” pe cca 100 mp.

La faţa locului s-au deplasat 2 ofiţeri cu autospeciala de primă intervenţie şi comandă din cadrul Centrului Operaţional şi 6 subofiţeri cu un autocamion, 1 motopompă, 1 motofierăstrău, 1 bazin cu apă de 1000 l şi mijloace de primă intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ.

Incendiul se manifestă prin arderea mocnită a materialului lemnos (doborâturi de molid) într-o zonă greu accesibilă şi este localizat.

Pompierii militari  acţionează în colaborare cu personal din cadrul Ocolul Silvic Poiana Teiului (10 angajaţi) şi reprezentanţi ai Parcului Naţional Ceahlău (4 angajaţi) pentru stingerea incendiului prin curăţarea arboretelui şi vegetaţiei uscate şi împrăştiere de apă, forţele de intervenţie utilizând saci şi bidoane cu apă, lopeţi şi alte mijloace de primă intervenţie.

 

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. nationalistu` spune

    Nu stiu de ce,dar nu miroase prea bine cu incendiile astea.Stiu.Cineva o sa spuna ca e cu canicula.Canicula a mai fost si in alti ani.Acum e prea dubios cu incendiile astea.Sa dea Domnul sa ma insel.Nu vreau sa cad in derizoriu facand speculatii.Dar vom mai vedea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate