Incendiu în Neamț. Intervenție extrem de dificilă a pompierilor

0
Arhiva

Pompierii de la Detașamentul Târgu Neamț au fost solicitați în jurul orei 16.56 să intervină în localitatea Țolici din comuna Petricani pentru stingerea unui incendiu la o locuință. La locul intervenției au fost trimise două autospeciale de stingere și o ambulanță SAJ. Primul care a ajuns la locul indicat a fost comandantul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț care, după ce a evaluat situația, a mai solicitat încă două autospeciale de stingere și o ambulanță de la SAJ.

Proprietarul a anunțat incendiul mai târziu deoarece a încercat să stingă incendiul singur cu mijloace de primă intervenție.

3 adulți și un copil au suferit atac de panică. Aceștia au primit îngrijiri de la echipajele medicale. 2 persoane au fost transportate la spital.

Echipajele de pompieri au ajuns la locul intervenției la ora 17.15.

Deoarece în localitate nu există hidranți și nici altă sursă de apă, a fost necesară alimentarea cu apă a autospecialelor la o distanță de aproximativ 6 km. Incendiul a fost localizat și stins de către pompieri.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind ”jar sau scântei căzute din sistemele de încălzire”.

În urma incendiului au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 450 mp, bunuri din 6 camere de locuit pe o suprafață de aproximativ 200 mp (aparate electrice, obiecte de mobilier, articole vestimentare, documente, bani, centrala termică, scule utilizate în construcții, materiale pentru instalații electrice și sanitare). Au fost deteriorate pardoseala și planșeul din 3 camere.

Sursa: ISU Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate