Incendiu în comuna Tarcău-21 noiembrie

0

La ora 00.14, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană de vânătoare (aparţinând Ocolului Silvic Brateş) situată pe raza localităţii Ardeluţa din comuna Tarcău.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric produs la un cablu electric lăsat sub tensiune (cablul electric al unui prelungitor, care alimenta diverşi consumatori din locuinţă, a cedat şi a aprins materialele combustibile din încăpere, fără a fi sesizat în momentul producerii). Incendiul s-a extins la acoperiş, ulterior întreaga construcţie fiind cuprinsă de flăcări. Administratorul construcţiei (Ion C.), împreună cu familia, au reuşit să se salveze, ieşind din clădirea în care locuiau (lipită de cabana de vânătoare).

La sosirea pompierilor militari la locul intervenţiei întreaga clădire (construită din lemn) era cuprinsă de flăcări. Au ars: cabana din lemn (P+1) cu o suprafaţă construită la sol de 110 mp, bunurile şi documentele aflate în interior. Din declaraţiile administratorului, în incendiu au fost distruse 3 arme de vânătoare cu muniţia aferentă, aflate în evidenţa Ocolului Silvic Brateş.

Pompierii militari, sprijiniţi de SPSU Forestar Tarcău şi voluntari ai SVSU Tarcău, conduşi de primarul localităţii, au acţionat pentru lichidarea incendiului şi împiedicarea propagării acestuia la fondul forestier.

ISU Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate