Incendiu în comuna Hangu (05.09.2012)

0

Garda de intervenţie Poiana Teiului a fost alertată şi a intervenit cu şapte subofiţeri, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe (aparţinând lui Mihai I.) din localitatea Hangu.

În momentul sosirii la faţa locului incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul casei. Proprietarii locuiesc în altă localitate, în momentul producerii evenimentului nefiind nimeni în interiorul casei. Pe timpul executării recunoaşterii (pentru a se asigura că nu există victime sau alte pericole deosebite), concomitent cu realizarea dispozitivului de stingere, într-una dintre încăperile locuinţei a fost descoperită o butelie de aragaz cu robinetul deschis care emana gaz în încăpere. Imediat s-a acţionat pentru neutralizarea pericolului prin realizarea unei perdele de apă, închiderea buteliei şi scoaterea acesteia într-o zonă de siguranţă. Incidentul reprezentat de amplasare unei butelii deschise în interiorul locuinţei a pus în pericol viaţa salvatorilor, în orice moment existând pericolul producerii unei explozii, fără ca cineva (din cei prezenţi) să fi ştiut despre pericolul care exista în camera respectivă.
În urma cercetărilor efectuate de către pompierii militari s-a constatat că, cel mai probabil, incendiul a fost provocat prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a-l genera. Incendiul a fost lichidat în doar 30 de minute, flăcările afectând o suprafaţă de 30 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei (cu învelitoare de plăci din azbociment) şi din sufitul acestuia, precum şi instalaţia electrică din podul casei.
De altfel, în urmă cu o săptămână (28 august, ora 05.25) un alt incendiu provocat intenţionat a afectat locuinţa vecină (aparţinând lui Dumitru I.), jarul purtat de vânt provocând un incendiu şi la locuinţa incendiată în cursul acestei nopţi.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate