Incendiu în comuna Alexandru cel Bun

5

Comunicat de presă ISU Neamț

Luni, 27.06 a.c., la ora 22:00, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112, că a izbucnit un incendiu la un grajd aflat într-o gospodărie din satul Vădurele, comuna Alexandru cel Bun. Apelantul a specificat faptul că grajdul este foarte aproape de casă. La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu patru autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardeau grajdul, fânăria, bucătăria de vară şi magazia. Flăcările se ridicau la peste 15 metri deasupra fânăriei şi cuprinseseră o porţiune din acoperişul casei, iar elemente din faţada casei erau deja degradate din cauza temperaturii. Având în vedere înălţimea flăcărilor, scânteile produse de incendiu şi direcţia vântului (nu de mare intensitate, dar care purta scânteile aruncate de incendiu la înălţime), era în pericol şi o casă vecină. Pompierii au oprit extinderea arderii în podul casei, au protejat cealaltă locuinţă şi au continuat cu operaţiuni pentru stingerea incendiului, reuşind să îl lichideze în jurul orei 00:40. Au ars: grajdul şi fânăria, construite din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 140 mp., cele patru tone de furaje, o porţiune din acoperişul casei, respectiv o suprafaţă de aproximativ 30 mp., bucătăria de vară şi magazia (cu pereţi din OSB), pe aproximativ 40 mp., bunurile din interiorul anexelor şi trei animale – un cal, un porc şi o oaie. Cauza probabilă a incendiului: autoaprinderea furajelor. La intervenţie au participat 23 de pompieri voluntari şi localnici.

Ora 22:55

Tot ce era în jurul casei: grajduri cu animale, șură, bucătarie și aproape jumătate de casă au ars. Pompierii încearcă să limiteze focul și pagubele.Ora 22:46

Casa arde în proporție de 50 la sută.

Ora 22:45

Mașinile de pompieri nu pot ajunge să realimenteze cu apă din cauza curioșilor și mașinilor parcate aiurea.

Ora 22:30

Echipaje ale ISU Neamț se deplasează în aceste momente la fața locului pentru a stinge incendiul.


Vom reveni cu detalii în timp real.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Ionut Todi spune

  Fereasca Dumnezeu

 2. Octav spune

  Am fost si eu acolo si erau mai multi de 5 pompieri casa frecau menta pe acolo

 3. Alina spune

  Nu din cauza curiosilor si a masinilor nu au putut alimenta masinile cu apa ci din cauza hidrantilor care au fost pusi asa de bine…restul toate sunt baliverne….

 4. Costache Brehuescu spune

  Si mâine, o țineți asa toată ziua? Cum ca focul ala s-a oprit? 43 de articole pe aceeași tema?

 5. Costache Brehuescu spune

  „…arde în proporție de 50 la sută” Adică? Arde asa tot timpul la 50%. Pana dimineața tot asa o tine focul ala. Arde doar jumătatea aia de casa. Maaaaaaaaa! A ars în proporție de 50%. Dooaaammmneeeeeeeeee!!!!!!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate