Incendiu de vegetaţie uscată pe raza comunei Hangu (14.03.2011)

0

La ora 13.25, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ a fost alertat prin intermediul Sistamul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 despre producerea unui incendiu la vegetaţia uscată de pe un teren aflat pe raza localităţii Hangu.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind utilizarea focului deschis în spaţii deschise. Au ars cca 10 hectare de vegetaţie uscată, mărăcini şi lăstăriş, aparţinând mai multor persoane din localitate.

Intervenţia a fost deosebit de dificilă, accesul la locul intervenţiei neputându-se face cu autospecialele şi tehnica din dotare (de la drumul de acces până la locul evenimentului s-au parcurs cca 5 km, pe jos, pe traseu muntos). Propagarea incendiului la întreaga suprafaţă afectată de flăcări a fost favorizată de vântul puternic. Lichidarea incendiului s-a făcut cu mături, lopeţi, saci şi bidoane cu apă.

Inspectoratul nostru a mobilizat 3 ofiţeri şi 34 de subofiţeri, în sprijinul Gărzii de Intervenţie din Poiana Teiului fiind aduse forţe din Garda nr. 1 Târgu Neamţ şi din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ.

Pompierii militari, sprijiniţi de SVSU Hangu cu 6 voluntari şi Ocolul Silvic Galu cu 4 salariaţi, au reuşit să împiedice propagarea incendiului la pădure care a fi produs consecinţe destul de grave pentru fondul forestier, în condiţiile accesului dificil şi al lipsei surselor de apă.

Stiri Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate