Incendiu de proporții la Clubul Bamboo din Capitală. Clădirea a ars în totalitate

1

incendiu Bamboo

Clubul Bamboo din  București a fost mistuit de flacări, sâmbătă dimineața, în jurul orei 4:00, în momentul  în care înăuntrul erau sute de tineri. La scurt timp a fost declarat Planul Rosu de intervenție, iar la fața locului, potrivit Biroul de presa al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, au acționat,  peste 20 autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil şi Descarcerare Grea. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați. Întreaga incintă a Clubului Bamboo a fost  distrusă de flăcări.

În urma incendiului 38 de persoane rănite au ajuns la spitalele din Bucureşti, şapte dintre acestea fiind internate. 21 de victime au fost transportate de SMURD şi ambulanţe la unităţile medicale, altele prezentându-se singure. În jurul orei 9:30, doar 6  răniți se mai aflau în spital: 3 erau la Floreasca, unul la Pantelimon și doi la Elias, conform gsp. ro.

IGSU informează că a fost activată linia telefonică specială – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în Clubul Bamboo pot suna pentru a obține mai multe detalii  despre situația persoanele transportate la spital. 

Viceprimarul sectorului 2, Dan Popescu Cristian, a declarat că Bamboo nu are autorizație de funcționare.

„Dosarul depus de reprezentanții Clubului Bamboo pentru a obține autorizația de funcționare, în acest an, era incomplet, lipsind autorizația de construire recepționată” a declarat  pentru AGERPRES viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Procurorii Parchetului Tribunalului București au deschis dosar penal in rem în cazul incendiului de la clubul Bamboo, iar la această oră sunt audiate mai multe persoane.

sursa foto: IGSU

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. Ioan Taranu spune

  Daca cei responsabili de tragedia de la colectiv raspundeau penal dar si civil in mod corect,
  Mai indazneau cei de la Bamboo sa incalce regulile de siguranta ?.
  Eu cred ca nu …
  Traim in Românica si aici se repeta greselile fara ca nimeni sa raspunda :
  Penal si civil .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate