Incendiu de proportii in Piatra Neamt. Un barbat a murit

1

Joi, 3 martie, la ora 20.44, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 3 ofiţeri, 15 subofiţeri, 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime şi echipajul SMURD, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament (aparţinând lui Gavril P., 55 de ani) situat la etajul 8 al unui bloc de pe strada Mihai Viteazul din municipiul Piatra Neamţ.

În momentul sosirii pompierilor militari la locul intervenţiei, incendiul se manifesta cu violenţă atât în interiorul apartamentului, cât şi spre exterior (prin ferestre), ameninţând să se propage şi la apartamentele de la etajele superioare, în condiţiile în care şi ferestrele acestor apartamente s-au spart ca urmare a temperaturii foarte mari degajate de incendiu. Echipele care au intervenit pentru stingerea incendiului au acţionat concomitent cu echipele de căutare – salvare care au acţionat pentru evacuarea în condiţii de siguranţă a unui număr de 30 de persoane (25 de adulţi şi 5 copii) domiciliate la etajele 7, 8, 9 şi 10. La acţiunea de salvare a persoanelor a participat şi echipajul SMURD care s-a asigurat că nu există persoane care să necesite acordarea primului ajutor calificat.  O mare parte dintre locatarii au reuşit să se autoevacueze în condiţii de siguranţă.

Din nefericire, proprietarul apartamentului afectat de incendiu a fost găsit decedat (carbonizat) în apropierea ferestrei din camera în care s-a produs incendiul. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit produs la un mijloc de încălzire locală (calorifer electric) supraîncălzit. Au ars bunurile dintr-o cameră (suprafaţă de cca 15 mp), elemente de mobilier, articole de îmbrăcăminte, aparatură electrocasnică, deşeuri din hârtie, carton şi textile.

În camera afectată cel mai puternic de incendiu, plafonul acesteia a suferit avarii (deformare şi fisuri până la armătura din fier), gravitatea acestora, sub aspectul existenţei unor posibile probleme la structura de rezistenţă a plafonului, fiind expertizată în cursul acestei dimineţi de specialişti din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Stiri Neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Mara spune

    Dumnezeu sa-l ierte pe domnul Gavril Paduraru! Condoleante familiei!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate