Incendii izbucnite de la coşul de fum

0

Incendiu Piata CentralaMarţi, 17.02.2015, la 18:09, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din localitatea Bodeşti. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea militarilor, ardea funinginea depusă pe interiorul coşului de fum. Militarii au stins în limitele găsite incendiul, fără ca acesta să se extindă. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

Marţi, 17.02.2015, la ora 20:09, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din localitatea Gherăieşti. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La sosirea militarilor, ardea o porţine de tavan din scândură, din jurul coşului de fum. Militarii au stins incendiul, fără ca acesta să se extindă. În urma evenimentului, au ars 4 mp de tavan din lemn. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.

Marţi, 17.02.2015, la ora 23:33, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Bucium, comuna Valea Ursului. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. La sosirea militarilor, ardea o porţine de tavan din scândură, din jurul coşului de fum. Militarii au stins, în limitele găsite, incendiul, în urma căruia au 2 mp de tavan din scândură. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat faţă de materialele combustibile.

Miercuri, 18.02.2015, la ora 08:26, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Buruieneşti, comuna Doljeşti. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea militarilor, ardea funinginea depusă pe interiorul coşului de fum. Militarii au stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

Pentru a preveni producerea incendiilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ reaminteşte:
Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate