Incendii in Neamt, 24 martie

0

Incendiu de vegetaţie uscată în comuna Cândeşti (24.03.2011)

La ora 12.30, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată din grădina gospodăriei Mariei A., din satul Dragova, comuna Cândeşti.

În urma acţiunii de igienizare a grădinii, vegetaţia uscată şi gunoiul rezultat au fost arse de către proprietară. În condiţii de vânt puternic, focul a fost scăpat de sub control propagându-se până în apropierea adăpostului pentru animale şi a celorlalte anexe gospodăreşti.

Pompierii militari, sprijiniţi de SVSU Roznov şi SVSU Cândeşti, au împiedicat propagarea incendiului la construcţiile din gospodărie, lichidându-l în limitele găsite.

Ardere necontrolată de mirişte în comuna Săbăoani (24.03.2011)

La ora 12.39, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe un teren (aparţinând administraţiei locale) din localitatea Traian, comuna Săbăoani.

Au ars cca 250 mp de mirişte.

Incendiu pe un teren viran din municipiul Piatra Neamţ (24.03.2011)

La ora 15.07, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren viran (fosta rampă de gunoi) din municipiul Piatra Neamţ.

Au ars deşeuri de cauciuc (anvelope uzate) împrăştiate pe o suprafaţă de 250 mp. În zona fostei rampe de gunoi a municipiului (existau diverse deşeuri) au fost aprinse cauciucuri uzate care ar fi putut pune în pericol gospodăriile din zonă, în condiţii de vânt (ieri, judeţul Neamţ a primit de la Administraţia Naţională de Meteorologie o atenţionare de fenomene meteorologice periculoase imediate – vânt puternic).

Incendiu de vegetaţie uscată pe raza comunelor Ghindăoani şi Bălţăteşti (24.03.2011)

La ora 15.22, Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu un ofiţer, 13 subofiţeri, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi autocamionul de intervenţie pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit pe un teren situat pe raza comunelor Ghindăoani şi Bălţăteşti.

Au ars cca 30 de hectare de vegetaţie uscată. Propagarea flăcărilor pe o suprafaţă mare de teren a fost favorizată de vântul puternic. Lichidarea incendiului s-a făcut cu mijloace de primă intervenţie, accesul autospecialelor şi a tehnicii din dotare fiind imposibil de realizat.

Pentru gestionarea situaţiei, comandantul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ, lt. col. Gavrilescu Dumitru, a dispus alarmarea turei de rezervă, care asigura de la domiciliu. Pompierii militari au fost sprijiniţi şi de 7 voluntari.

Incendiu în comuna Zăneşti (24.03.2011)

La ora 18.29, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 8 subofiţeri, autospeciala FRAP, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi ambulanţa SMURD ca urmare a producerii unui incendiu la o anexă din gospodăria lui Avram C., din localitatea Zăneşti.

Soţia proprietarului (Maria C., 68 de ani) a dat foc unor deşeuri vegetale rezultate din curăţarea grădinii şi a viei, în apropierea anexei, lăsând focul nesupravegheat. În condiţii de vânt puternic, s-au aprins elementele combustibile din construcţia anexei (şopron). Au ars: anexa construită din lemn, cu o suprafaţă de 32 mp (cu acoperiş din asterială lemn şi învelitoare din tablă); un adăpost pentru păsări; unelte pentru fabricarea vinului; diverse unelte agricole, alte bunuri.

Pompierii militari, sprijiniţi de SVSU Roznov şi cetăţeni din localitate, au protejat casa de locuit, celelalte anexe, 2 stive de cherestea (cca 15 mc) şi două autoturisme (parcate în imediata apropiere, într-un spaţiu restrâns).

Incendiu în comuna Girov (24.03.2011)

La ora 19.46, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la crematoriul dezafectat al unei foste ferme de păsări de pe raza localităţii Doina, comuna Girov.

Au ars diverse deşeuri (cca 300 kg) din material plastic, vată minerală şi cauciuc, aflate în interiorul crematoriului (compus dintr-o hală dotată cu un cuptor de incinerare şi coş de fum de aproximativ 10 m înălţime), amplasat în afara fermei. Aprinderea deşeurilor în acel spaţiu dezafectat, în condiţiile formări unui tiraj puternic din cauza vântului, putea pune în pericol elementele combustibile ale halelor din apropiere (prin scânteile purtate de vânt).

Stiri Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate