Incendii in Neamt

0

Incendiu în comuna Alexandru cel Bun
(30.12.2012)

La ora 11.43, pompierii militari pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu un ofiţer, 13 subofiţeri şi 3 autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuinţă proprietate personală (aparţinând lui Constantin D.) din satul Bistriţa, comuna Alexandru cel Bun.
Incendiul a fost cauzat, cel mai probabil, de şemineul neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile (proprietarul a sesizat izbucnirea incendiului într-o zonă aflată în spatele şemineului). Flăcările s-au propagat cu repeziciune în întreaga locuinţă, construită din lemn. Au ars: mansarda, pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi; etajul locuinţei, cu o suprafaţă de 60 de metri pătraţi; parterul construcţiei, pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi; bunuri casnice, LCD, aparatură electronică, goblenuri, 1100 de cărţi (beletristică şi tehnice), dulapuri, mobilier.
Intervenţia s-a încheiat în jurul orei 14.05, pompierii militari fiind sprijiniţi şi de SVSU Alexandru cel Bun.
Incendiu în comuna Zăneşti
(30.12.2012)

La ora 13.10, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 9 subofiţeri şi 2 autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unei locuinţe (aparţinând lui Virgil S.) din satul Traian, comuna Zăneşti.
Incendiul a fost cauzat de amplasarea necorespunzătoare a materialelor textile faţă de sobă. Au ars materiale textile, mobilier, pat, tocuri de uşă, geamuri şi 15 metri pătraţi din acoperiş (construit din lemn cu învelitoare din draniţă şi azbest). S-au deteriorat holul şi camera din imediata apropiere a bucătăriei.

Incendiu în comuna Stăniţa
(30.2.2012)

La ora 18.22, pompierii militari romaşcani au fost alertaţi şi au intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al unei locuinţe (aparţinând Elenei I.) din satul Chicerea, comuna Stăniţa.
Incendiul a fost cauzat de funinginea necurăţată şi depusă în interiorul coşului de fum. Incendiul a fost stins înainte ca flăcările să se propage la materialele combustibile din construcţia acoperişului.

Incendiu în comuna Dagâţa
(31.12.2012)

La ora 02.28, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe (aparţinând lui Radu C.) din comuna Dagâţa.
Incendiul a fost cauzat de burlanul (metalic) de fum, neprotejat termic corespunzător faţă de materialele combustibile din construcţia planşeului. Au ars 4 metri liniari de grindă din lemn şi 2 metri pătraţi de scândură din construcţia planşeului.

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ
(31.12.2012)

La ora 15.48, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei anexe dintr-o gospodărie (aparţinând lui Radu O.) situată pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Piatra Neamţ.
Incendiul a fost cauzat de coşul de fum deteriorat. Au ars circa 10 metri pătraţi din acoperişul anexei (construit din lemn cu învelitoare din carton bituminos şi azbest) şi s-a deteriorat coşul de fum. Flăcările au fost stinse înainte ca acestea să se propage şi la construcţiile din imediata apropiere.
Incendiu în comuna Agapia
(01.01.2013)

La ora 04.09, Detaşamentul de Pompieri Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în dormitorul unei locuinţe (aparţinând lui Gheorghiţă S.) din satul Filioara, comuna Agapia.
Incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit produs la un mijloc de iluminat lăsat sub tensiune (ghirlandă luminoasă). Au ars bunuri din dormitor (canapea, televizor, uşă, articole de îmbrăcăminte) şi s-au deteriorat frigiderul, elemente de mobilier, geamuri termopane, DVD, aspirator şi maşina de spălat.

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ
(01.01.2013)

La ora 16.51, salvatorii pietreni au fost alertaţi şi au intervenit cu 10 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în balconul unui apartament (aparţinând lui Ioan D.) situat la etajul 7 al unui imobil de pe Bulevardul Dacia din municipiul Piatra Neamţ.
Incendiul a fost cauzat de un cablu electric neizolat corespunzător (amplasat în spatele unui dulap din balcon). Au ars: o uşă şi 2 geamuri de termopan de la intrarea în balcon, un dulap, un corp suspendat, lenjerie, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte (depozitate în dulap), 6 metri pătraţi de tencuială şi tavan, 10 geamuri (din exteriorul balconului). S-au degradat 2 metri pătraţi din tavanul camerei, 10 metri pătraţi din varul de pe pereţii balconului.
Pompierii militari s-au asigurat că în apartament şi pe scară nu există persoane care să fi avut de suferit în urma incendiului.

Incendiu în comuna Trifeşti
(01.01.2013)

La ora 21.44, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în dormitorul unei locuinţe (aparţinând lui Vasile M.) din comuna Trifeşti.
Incendiul a fost cauzat de jarul căzut din sobă. Au ars: 60 de metri pătraţi din acoperişul casei (construit din asterială lemn cu învelitoare din ţiglă) şi bunurile materiale din 2 camere (paturi, televizor, masă, dulapuri), elemente de tâmplărie (2 uşi, 3 geamuri), articole de îmbrăcăminte şi documente.
Pompierii militari au fost sprijiniţi şi de SVSU Trifeşti.
Incendiu în comuna Borleşti
(02.01.2013)

La ora 14.32, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei societăţi comerciale (comerţ cu produse alimentare) din satul Mastacăn, comuna Borleşti.
Incendiul a fost cauza de jarul nestins şi depozitat în apropierea materialelor combustibile. Au ars circa 15 metri pătraţi din acoperişul anexei (construit din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment), 6 scaune, elemente de mobilier, 3 fotolii, textile, aparat de sudură şi un hidrofor.
Pompierii militari au fost sprijiniţi şi de SVSU Roznov.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate