În urma unei noi avertizări a ziarpiatraneamt.ro, municipalitatea a pus garduri pentru a interzice accesul pietonilor curajoși pe podul de la 8 Martie – Piață (FOTO/VIDEO)

0

În urma imaginilor publicate pe 18 septembrie de redacția ziarpiatraneamt.ro, în care prezentam situația podului pietonal de la Piața Centrală din zona fostei fabrici 8 Martie (click aici pentru a vedea imaginile), Primăria Piatra-Neamț a luat decizia de a interzice accesul pe acesta până la efectuarea unei noi expertize.

Potrivit martorilor, s-a auzit un zgomot puternic ca o trosnitură din acest pod pietonal. Construcția nu arată deloc bine și se observă la unul dintre capete o umflătură serioasă pe toată lățimea podului.

Având în vedere incidentul din această dimineață, respectiv fisurarea plăcilor de mozaic de pe suprafața podului pietonal de peste Cuiejdi din zona Pieței Centrale (fosta fabrică 8 Martie), pentru siguranța cetățenilor, s-a luat decizia închiderii accesului pe acesta. Este deja demarată procedura de proiectare a unei punți noi, iar în perioda imediat următoare vom primi proiectul tehnic pentru construirea unui nou pod pietonal în această zonă. Accesul în Piața Centrală dinspre cartierele Precista și Centru se poate face în continuare pe strada Dimitrie Leonida și Bulevardul Mihai Eminescu.”, anunța primăria pe 18 septembrie.

Iată cât de „bine” a închis accesul primăria – imagini de ieri, 19 septembrie:

În urma noilor imagini publicate de ziarpiatraneamt.ro și a riscului clar la care se supuneau unii pietoni care puteau trece printre acele bare de delimitare, municipalitatea a reușit să facă astăzi, 20 septembrie, o treabă mai bună și să monteze garduri prin care sau peste care, sperăm, să nu mai treacă nimeni pentru a-și pune viața în pericol.

Comunicat de presă Primăria Piatra-Neamț:

Fonduri pentru repararea punților pietonale din Piatra-Neamț

În ședința Consiliului Local de joi, 22 septembrie, se va supune aprobării rectificarea bugetului local, care include și alocarea de fonduri în vederea reparării a trei punți pietonale și construcția uneia noi peste pârâul Cuiejdi, conform recomandărilor experților.

Expertizele tehnice din primăvara acestui au confirmat necesitatea lucrărilor de reparații curente la trei dintre punți și de demolare și construire unei punți noi la Piața Centrală. Pentru aceasta din urmă am alocat deja banii, iar proiectul tehnic este în curs de realizare. Pentru cele trei punți care vor intra în reparații curente, proiectele tehnice sunt deja finalizate.

Cele trei punți la care se vor efectua reparații curente sunt cea din zona de legătură a străzii Nicu Albu cu strada Erou Bucur, zona Spitalului (legătura str. Orhei cu B-dul Dacia) și cea din zona de legătură a străzii Orhei cu B-dul Dacia.

Primarul Andrei Carabelea: „Am mai spus-o și repet: am preluat un oraș cu o infrastructură în pragul colapsului, cu drumuri în care ne rupem mașinile și poduri aflate la sfârșitul perioadei de viață. Oricâte eforturi facem, deceniile de neglijență nu pot fi recuperate bătând din palme. Mai ales când legea și procedurile ne obligă la hârtii și etape care necesită timp.”

Pentru puntea pietonală de la Piața Centrală am solicitat punctul de vedere al unui expert, în vederea redeschiderii acesteia până la finalizarea lucrărilor de construcție a noii punți. În următoarele zile vom avea un răspuns și dacă puntea este sigură pentru accesul pietonal, acesta va fi redeschis.

Biroul Comunicare

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate