În primul trimestru al anului 2016, polițiștii nemțeni au confiscat circa 3.200 mc de material lemnos

3

Polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, cât și polițiștii de ordine publică au acționat permanent pentru constatarea și sancționarea faptelor ilegale la regimului silvic. Astfel, în primul trimestru al acestui an au fost executate 112 de controale, fiind verificate 60 de obiective, dintre care 24 instalații de debitat lemnul, 6 exploatări forestiere, 7 depozite, 10 piețe/târguri și 501 mijloace de transport.

Polițiștii au constatat 171 de infracțiuni silvice și au fost aplicat 272 de sancțiuni contravenționale, majoritatea fiind aplicate pentru “transportul materialelor lemnoase fără avize de însoțire ori fără documente comunitare echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare”, în valoare de circa 229.000 lei.

În urma acțiunilor desfășurate a fost recuperată și confiscată cantitatea de aproximativ 3.258 mc de material lemnos, reprezentând 232 mc. cherestea, 2.810 mc. lemn de lucru și 216 mc. lemn de foc, în valoare totală de 980.000 lei.

Totodată polițiștii au indisponibilizat trei autovehicule care au fost folosite la transportul ilegal de material lemnos, conform art. 25 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. FLORIN spune

  Apa de ploaie.

  Prejudiciul este facut deja.

  Inca o data se vad ramificatiile sistemului mafiot care patroneaza IPJ-ul si care au dus la disparitia si taierea ilegala a jumatate din padurile judetului.

  Aici DIICOT-ul si Parchetul le-a oferit protectie maxima.

  Asa se intimpla in statul mafiot Romania.

 2. Gherghin Nicu spune

  Si ce au facut,l-au plantat inapoi in padure?

  1. Ungureanu ȚuȚu Emil spune

   Iti dai seama cat au muncit?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate