In Piatra Neamt s-a deschis sezonul de exterminare a batranilor care NU au datorii la intretinere

0

Multe asociatii de locatari din Piatra Neamt, din diverse motive nu au reusit sa tina pasul cu facturile de la Apa Serv S.A. Neamt si s-au trezit ca nu mai au apa. Pana aici, nimic nou in Romania.
Relatia intre Apa Serv si cetateni este una de monopol impus iar Apa Serv Neamt care a incasat zeci de ani bani de la clientii sai contractuali nu prezinta nicio indulgenta pentru acestia, deoarece se stie foarte clar ca ei pot face orice.  In cazul in care vor sa opreasca apa o opresc, in cazul in care vor sa o scumpeasca o scumpesc si asa mai departe. Ca: ce naiba!, doar au monopol si batranul de la etajul patru nu poate sa procedeze ca la cablu sa schimbe firma furnizoare. Vrea nu vrea, trebuie sa joace cum ii canta Apa Serv.


Dar sa revenim. Din multele asociatii care au ramas fara apa mi-a atras atentia una in mod special, Asociatia 82, care cuprinde mai multe blocuri in zona Maratei, langa Scoala nr. 2. Aceasta asociatie a ramas fara apa de o saptamana de zile. Desi majoritatea oamenilor au platit intretinerea la timp, din declaratiile celor care stateau la coada la o pompa din Maratei am inteles ca banii care trebuiau sa ajunga la Apa Serv au ajuns la ceva concedii prin Italia si ca in urma unei delapidari s-a ajuns la aceasta situatie, si acest aspect mai putin conteaza. Interesanta  este atitudinea fata de cetatenii bun platnici, care sustin ca suspectand aceasta frauda au fost si la politie si peste tot si toti au spus ca nu este de competenta lor.
Nu intelegem cum este posibil intr-un oras civilizat, ca zeci de batrani bolnavi, dar bun platnici, sa ajunga in situatia ingrata de a cara apa sute de metri si multe etaje si nu orice fel de apa, ci o apa nefiltrata si nesterilizata, de la o pompa improvizata pentru udatul gradinii.
Azi in zona Scolii nr. 2 am ajutat un batran sa se ridice de pe jos, si nu se impiedicase, cazuse din cauza efortului. Saracul om cara doua galeti cu apa pentru ca avuse nesimtirea sa foloseasca toaleta si…
Ma intreb acum, cand zeci de batrani beau apa nepotabila si sunt umiliti pe banii lor, unde sunt nesimtitii din toate partidele politice care vin periodic sa cerseasca voturile batranilor sau sa le spuna povesti cu batranetea linistita?  Si aici ma refer la absolut toate partidele politice, nu e niciunul mai breaz.
Probabil cineva se va sesiza de aceasta situatie dupa ce un batran va crapa din cauza apei nepotabile sau a efortului depus zilnic la caratul acesteia. Presupunem ca acest lucru se va intampla in curand, deoarece si culturistii care merg la sala nu fac antrenamente zilnice, fac pauze pentru a-si doza efortul. Atunci, ce sa mai zicem de batranii din Maratei? Asteptam sa crape unul ca sa ne dam seama ca nu e igienic sa bei apa cu care altii uda gradina, nu e bine sa faci efort zilnic daca esti pensionar, pentru ca mai devreme sau mai tarziu se rupe ceva in tine si, in general, nu e tocmai bine sa fii un bun platnic deoarece oricum vei suferi pentru onestitatea ta.


Vom reveni cu noutati despre acest subiect, in curand, cu ocazia primului deces (Doamne fereste!). Nu credem ca va mai dura mult pentru ca saracii batranii beau apa de unde beau, cara zeci de kilograme zilnic si unii au ramas fara presiune in centralele termice si stau in frig, iar daca ajung la spital nu mai au nici o sansa… o sa va spunem maine cateva povesti de groaza si cu spitalul din Piatra Neamt.

MORALA: Cei care puteti sa faceti ceva si nu faceti, va rog frumos de fiecare data cand stati la masa cu familia faceti un exercitiu de imaginatie si inchipuiti-va cum arata toaleta unui batran care locuieste la etajul 4, nu are apa curenta si nu poate cara apa decat pentru baut….Pofta buna!

R.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate