În perioada 20-31 octombrie 2011 se va efectua pe întreg teritoriul României Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor (RPL), conform OG nr. 36/2007

0

Joi, 8 septembrie ora 11.00, domnul prefect Mihai Archip a participat la videoconferinţa  Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor din România cu structurile teritoriale cu responsabilităţi privind buna desfăşurare a acestuia.

 Întâlnirea  a fost prezidată de domnul  Gheorghe Emacu, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de domnul Vergil Voineagu, preşedintele  Institutului Naţional de Statistică.

La videoconferinţă au mai participat domnul subprefect Vasile Şendrea, reprezentanţii primăriilor de municipii şi oraşe, reprezentanţii Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi ai Inspectoratului Şcolar şi membrii Secretariatului tehnic judeţean.


În cadrul videoconferinţei au fost prezentate date cu privire la: principalele activităţi care trebuie să se desfăşoare în teritoriu până la demararea Recensământului populaţiei şi al locuinţelor la data de 20 octombrie 2011, stabilirea necesarului de personal privind activitatea  de culegere date, instruirea şi angajarea recenzorilor, difuzarea şi recepţia instrumentului de recensământ, asigurarea spaţiilor de depozitare şi a spaţiilor de prelucrare a datelor.

„La nivelul judeţului Neamţ activităţile se desfăşoară conform graficului, avem asigurate spaţii de depozitare şi spaţiul necesar prelucrării informatice, echipamentul informatic a fost primit şi a fost organizată staţia de prelucrare în extensia celei de la Recensământul General Agricol. A fost recepţionat instrumentarul statistic necesar instruirii personalului de recensământ.

În perioada august-septembrie primăriile au recrutat persoane pentru activitatea de recenzare. În perioada 12.09 – 17.09 va fi livrat primăriilor instrumentarul statistic necesar activităţii de culegere a datelor din teren.

S-a realizat o estimare a numărului de sectoare (2750) şi a  personalului de recensământ la nivel judeţean ( 3230 persoane, incluzând recenzori, recenzori-şefi, şefi circumscripţie, coordonatori). Aceste estimări nu sunt definitive.

În perioada imediat următoare se va definitiva sectorizarea şi se va stabili numărul de persoane ce vor participa la recensământ. Persoanele recrutate vor fi instruite în cinci centre de instruire din judeţul Neamţ, de către două echipe de instructori.” a declarat prefectul Mihai Archip.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate