In Neamt veniturile scad, in timp ce preturile cresc

0

Nemtenii resimt din ce in ce mai mult criza, multi dintre ei avand venituri diminuate fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce preturile cresc incontinuu.
Statul roman duce o politica ciudata de infometare a populatiei si de saracire a ei, probabil din dorinta de a relaxa ulterior atmosfera in preajma alegerilor.
Agricultura distrusa din Neamt a produs in piata situatii hilare in care cartofii sunt mai scumpi decat portocalele, iar politica de impozitare a economiei interne in favoarea importurilor plus fiscalitatea naucitoare a dus la scumpirea combustibililor peste preturile suportabile de nivelul nostru financiar. Un litru de benzina a ajuns sa fie mai scump decat un litru de vin si ne mai intrebam de ce a crescut numarul de nemteni care dorm prin santuri.

Picnic pe Bulevardul Traian - Piatra Neamt

In ultimele luni, factura la curent a crescut in liniste cu 5%, pretul fructelor cu 8%, al cartofilor cu 30%, al conservelor cu 20%, al zaharului cu 20 %. In urmatoarea perioada nemtenii trebuie sa se astepte la noi disponibilizari, in special printre bugetari, cresteri de preturi mici, dar periodice la produsele de baza, o scumpire a serviciilor si presiuni fiscale din ce in ce mai mari.

Pe cealalta parte, institutiile nemtene se pregatesc pentru o perioada de proteste, greutati in adunarea taxelor si impozitelor, iar institutiile bancare e posibil sa se confrunte cu un nou val de datornici care nu vor putea sa isi mai achite creditele.
La Primaria Piatra Neamt sunt de platit datorii fantastice si s-a inceput in mare secret si plata ratelor de la creditul pentru telegondola, la politia nemteana se vor face disponibilizari, in invatamant sunt probleme cu mentinerea numarului de clase in anul scolar ce urmeaza din cauza numarului de elevi in scadere, in sanatate totul este pe marginea prapastiei si undeva trebuie sa taie ceva, vanzarile de combustibili in Neamt sunt in scadere, investitiile in constructii la fel, numarul de turisti fata de aceeasi perioada a anului trecut a scazut drastic si scade in continuare, s-au inmultit  furturile marunte in vederea procurarii bunurilor de baza,  in rest totul este in regula.

Satocrac Vasile

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate