În Neamț, în continuare se muncește la negru. Amenzi substanțiale

0

În luna martie, inspectorii de muncă din cadrul compartimentului Relații de Muncă al ITM Neamț au efectuat un număr de 157 controale privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, au dispus 138 de măsuri şi au aplicat în total 69 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 amenzi în cuantum de 222.300 lei şi 52 avertismente contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 53/2003-Codul muncii, republicată, modificată şi completată şi  ale H.G. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor, se arată într-o informare de presă.

La 8 angajatori, inspectorii de muncă au identificat 10 persoane care prestau muncă nedeclarată, din care  9 persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă şi 1 persoană care presta activitate în perioada în care avea contractul individual de muncă suspendat. Au fost dispuse 8 măsuri şi au fost aplicate 8 amenzi în cuantum de 200.000 lei. Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt exploatare forestieră, construcţii şi creşterea animalelor.

În perioada de referinţă, angajatorii au încheiat şi înregistrat la instituţia noastră 5 contracte colective de muncă şi 3 acte adiţionale la contractele colective de muncă.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate