În Neamț biletul de tren se ia de regulă de la „naș”… nu din gară

3

Recent, am prezentat un filmuleț cu un „naș de tren” de pe ruta Bicaz – Piatra-Neamț care lua banii călătorilor dar nu dădea bilet. În mod logic, au apărut comentarii de la cei care nu folosesc transportul CFR în sensul în care ar trebui ca oamenii să își cumpere bilet, nu să meargă cu nașul.

Pentru a lămuri din prima situația prezentată în clip, gara din Bicaz era închisă sau, mai bine zis, nu părea să fi fost deschisă în ultimii ani prin urmare nu se poate lua niciun fel de bilet. Călătorii se urcă în tren și negociză cu nașul. Din păcate, așa e cam în tot județul. Dar, ca să vorbim doar despre această rută care a apărut în clip, fiind vorba de un tren personal care oprește în fiecare haltă de la Bicaz la Piatra și de la Piatra la Bacău, cu excepția gării Piatra-Neamț, din toate cele peste 10 stații de unde urcă restul călătorilor nu există nimeni care să le poată vinde bilete. Călătorii se urcă în tren și, teoretic, cumpără bilete de la naș sau dau acestuia 50-60% din prețul biletului și merg, tradițional „cu nașul”.

La câteva zile după prezentarea acestui caz, un parlamentar din Neamț a fost pus în aceeași situație dar pe o altă rută feroviară și a prezentat și el public situația dar din păcate se pare ca CFR nu are soluții deși ele ar fi destul de simple.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Onelian spune

  Institutia care ar trebui sa ia masuri si care a adus tara in acest hal este justitia care nu face nimic de peste 30 de ani pe salarii imense si pensii speciale si…….,cu polyticul mizerabil infiltrat in toate matrapalzcurile.

 2. NIcu spune

  ”Nasii” sunt cei ce au bagat CFR-ul in faliment. Bineinteles ca cu acceptul f avantajos al tuturor factorilor decidenti. Pt ca e firma de stat ! O mizerie, o coruptie si o lipsa de bun simt este un fapt obisnuit la angajatii CFR-ului. Am facut sesizari la conducerea CFR la ministerul Transporturilor, la guvern si…nimic. Toare reclamatiile au fost redirectionate catre CFR (spre competenta solutionare) !!!! Prostia si incompetenta institutiilor din Romania duce la dezastru.

  1. Ionut spune

   Am facut naveta zilnic timp de 3 luni pe ruta Bacau -Piatra Neamt. De fiecare data platitori de bilete erau mai putin de-un sfert din calatori. Cand era control preferau sa ia bilet de la controlor, in tren. Controlul nu e in fiecare zi. Deci avantajul mici spagute de 1-2 lei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate