In memoriam – George Motoi la TT

1
Vicleniile lui Scapin
Vicleniile lui Scapin – în foto: George Motoi și Nicoleta Șonea

Ca majoritatea actorilor excepționali formați în România comunistă, George Motoi și-a făcut ucenicia pe scena Teatrului Tineretului (pe atunci secție a Teatrului de Stat din Bacău), unde a fost repartizat imediat după absolvirea I.A.T.C.-ului în 1958 (clasa Irina Răchițeanu). A jucat aici până în 1960, când a trecut la Teatrul de Stat din Bacău.

Primul spectacol în care a jucat pe scena nemțeană a fost chiar cel care inaugura prima stagiune a acestui teatru: „Vicleniile lui Scapin“ de Molière, în regia lui David Esrig, scenografia lui S. Briss, spectacol preluat de la Studioul „Casandra“ al Institutului de Teatru București. Din distribuție făceau parte și alți colegi care aveau să ajungă celebri, precum Leopoldina Bălănuță și Florin Piersic. În acest spectacol, George Motoi a interpretat rolul tânărului îndrăgostit Leandre.

La teatrul nostru a mai performat în piesele: „Arborele genealogic“ de Lucia Demetrius, în regia lui Dinu Iliescu (rolul lui Băleanu) – 1958, „Orologiul Kremlinului“ de Nikolai Pogodin, în regia lui Andrei Brădeanu și Cristian Munteanu – 1958, „Mielul turbat“ de Aurel Baranga, în regia lui Cornel Todea (rolul lui Ionescu) – 1959, „Orașul visurilor noastre“ de A. Arbuzov, în regia lui Yannis Veakis (rolul lui Leoșa) – 1959, „Ediție special“ de M. Pîrvulescu, în regia lui Gabriel Negri (rolul lui Nicolae) – 1959, „Povestea unei iubiri“ de C. Simonov, în regia lui Cristian Munteanu (rolul lui Markov) – 1959, „Casa din strada Coșbuc 10“ de F. Vasiliu, în regia lui Paul Sireteanu (rolul lui Obreja) – 1960, „Bătrânețe zbuciumată„ de I. Rahmanov, în regia lui Gabriel Negri (rolul lui Polejaiev) – 1960, „Nunta lui lui Krecinski“ de I. Suhovo (rolul lui Krecinski) – 1960, „Bărbierul din Sevilla“ de Beaumarchais, în regia lui Paul Sireteanu (rolul lui Figaro) – 1960.

Fie-i somnul lin!

Comunicat TT

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Lolita spune

    Un om cu bun simt si modest inclusiv in scena vietii. S-a stins fara prea multa fanfara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate