IN MEMORIAM ADRIAN MARCHIŞ

0

Bucureşti, 29 august 2011


            Duminică, 28 august 2011, un accident de circulaţie a curmat violent viaţa locotenentului ADRIAN MARCHIŞ la doar 27 de ani.

            Absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Pompieri, promoţia 2008, cu media 9,56, şi-a desfăşurat întreaga activitate profesională la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al Judeţului Maramureş, unitate în care a ocupat diferite funcţii.


            Chiar dacă era mai tânăr decât mulţi dintre colegii şi subordonaţii săi, consecvent, s-a preocupat pentru eficientizarea sistemului de răspuns pentru scoaterea de sub pericol a cetăţenilor comunităţiilor din raionul de intervenţie în faţa provocărilor dezastrelor, incendiilor şi a altor tipuri de risc, demonstrând înalte calităţi morale şi profesionale. Meseria de pompier, pe care a dorit să o îmbrăţişeze încă de pe băncile şcolii, meserie pe care a iubit-o, dedicând întregul efort pentru pregătirea personală şi a camarazilor, deschidea perspective pentru o carieră militară fructuoasă şi formarea unui manager desăvârşit.

În urma unui apel telefonic primit prin sistemul 112, două echipaje de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare se îndreptau spre incendiul produs pe raza oraşului Tăuţii Măgherăuş. În timpul deplasării, o autospeciala în care se afla Adrian Marchiş s-a răsturnat.

Locotenentul ADRIAN MARCHIŞ, locţiitor al comandantului de Detaşament, aflat la datorie, a suferit răni grave, descarcerat şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean „Constantin Opriş” din Baia Mare. Cu toate eforturile depuse de cadrele medicale pentru salvarea colegului nostru, ofiţerul a decedat.

Dispariţia sa dintre noi atât de prematur lasă un gol incomensurabil în sufletele noastre, al tuturor acelora care l-au apreciat şi iubit, personalitatea şi rezultatele muncii depuse vor rămâne un reper pentru noi toţi.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate