În județul Neamț, poliția doarme sau îi este frică să nu deranjeze? Este debandadă totală în ceea ce privește încălcarea legilor în campania electorală

0

În județul Neamț se întâmplă un lucru unic în țară în această campanie. Localități întregi sunt invadate cu flyere denigratoare la adresa candidaților unui anumit partid. Fiecare localitate are un alt tip de material denigrator. Nu vrem acum să plângem de mila vreunui partid sau politician care este denigrat; dacă au ceva nemulțumiri, pot să se plângă singuri la instituțiile care au atribuții în acest sens. Noi despre altceva vorbim. Vorbim despre un lung șir de infracțiuni tolerate în mod inadmisibil de Poliția Neamț.

Dincolo de încălcarea legilor care reglementează desfășurarea campaniei electorale, avem o serie de infracțiuni clare în spatele acestor acțiuni cu materialele denigratoare.

  • Avem din start un fals în declarațiile în care se raportează sumele cheltuite în campanie, deoarece sumele necesare fabricării acestor materiale sunt adunate cumva, plătite cumva și omise din declarația de cheltuieli.
  • Mai avem o evaziune fiscală evidentă, deoarece tipografia care produce un astfel de material profund calomniator nu îl va factura niciodată și vorbim de sume foarte mari de bani deoarece sunt cantități imense de materiale care s-au distribuit masiv în zeci de localități din Neamț
  • Mai avem un fals în actele unei firme, căci dacă ești tipografie și ai intrare pe o tonă de hârtie pe care o folosești fără acte, trebuie să falsifici ceva ca să ai o ieșire pe acea cantitate de hârtie. Cel mai des se practică umflarea prețului materialelor electorale oficiale și producerea celor neoficiale din banii încasați în plus.
  • Mai avem o serie de instigări la comiterea de fapte ilegale, deoarece cei care produc ilegal, cât și cei care distribuie ilegal sunt cu siguranță instigați de cineva și cel mai probabil plătiți la negru.
  • Mai avem acte de dare și luare de mită, căci cineva dă și cineva încasează banii pentru producerea acestor materiale, și de regulă banii sunt dați la negru de niște oameni care vor poziții pe listele electorale, și de aici apar alte infracțiuni conexe.

Păi, spuneți dumneavoastră, domnilor de la Poliția Neamț… Aveți o pleiadă de infracțiuni în spatele acestor activități de distribuire de materiale electorale ilegale și voi nu vedeți nimic? Și nu vorbim de o practică națională, ci de un fenomen prezent doar la Neamț unde Poliția se pare că permite. Cum vine asta?

Oare dacă un amărât de la un magazin sătesc își falsifică două hârtii să mai bage trei sticle de rachiu fără acte, îl veți trece cu vederea, cum faceți acum cu politicienii infractori?

Oare dacă un nimeni dintr-o primărie de la ultima comună ia 500 lei să-l pună pe unul pe lista de concurs pentru paznic sau măturător, îl iertați cum o faceți acum cu politicienii?

Oare iertați orice alt om din acest județ care comite oricare dintre infracțiunile care se comit acum pe bandă rulantă de către unii politicieni pe care vă faceți că nu-i vedeți?

Doar despre asta este vorba. Nu despre ce se bălăcăresc politicienii între ei și după aceea își dau mâna. Este vorba despre dubla măsură în aplicarea legii, un lucru întâlnit doar la Neamț, un lucru care enervează orice cetățean de bun-simț din acest județ, căci tot județul vede ce se întâmplă și vede că poliția stă pe burtă, cum se spune în mediul rural, și repet, nu despre materialul electoral în sine e vorba, ci despre lungul șir de infracțiuni care stau în spatele producerii și distribuirii unui astfel de material.

Este extrem de frustrant să locuiești în județul unde omul care produce 10 litri de țuică și îi vinde să facă câteva sute de lei sau alți amărâți care fac și ei la negru o mie de lei sunt sancționați imediat, și unii care fac tot felul de mânării, care au în spate mormane de bani, sunt lăsați în pace, nici măcar nu-i caută cineva să-i deranjeze cu o declarație.

Iosub Robert

PS: Spuneți domnilor de la Poliția Neamț, putem să facem și noi un pliant civilizat de promovare pentru un client și măcar să nu facem factură? Nu să încălcăm legi electorale, nu să tipărim tone de materiale fără acte, nu să facem fapte de corupție, ci doar să producem și noi prin mijloace proprii niște amărâte de pliante și să le dăm la negru, fără factură, adică să încălcăm doar 1% din legile care se încalcă acum în tot județul de băieții cu pliantele denigratoare. Se poate? Ne dați și nouă o derogare mică de la lege? Închideți și la noi puțin ochii?

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate