În câteva minute începe Ședința de Consiliu Local la Piatra Neamț – „Consilierii PSD vor depune mai multe amendamente esențiale la proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general centralizat” (Adrian Niță)

1

În aproximativ 15 minute, la Primăria Piatra Neamț va avea loc o nouă ședință de Consiliu Local în cadrul căreia vor fi discutate mai multe subiecte esențiale pentru bunăstarea locuitorilor municipiului reședință de Județ.

În acest context, Prefectul Județului Neamț, Adrian Niță, a transmis următoarele:

În cadrul ședinței Consiliului Local Piatra-Neamț, Consilierii PSD vor depune mai multe amendamente esențiale la proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului general centralizat al Municipiului Piatra-Neamț pentru anul 2024. Această inițiativă subliniază angajamentul nostru continuu față de dezvoltarea sustenabilă a orașului, îmbunătățirea calității vieții cetățenilor săi, precum și alocarea eficientă a resurselor financiare pentru proiecte vitale.

Considerăm că este momentul să ne îndreptăm atenția către adevăratele probleme ale pietrenilor și a nu continua proiecte eșuate sau care nu intră în prioritățile actuale ale comunității. Statuile din povestea lui Harap Alb de pe muntele Cozla și manifestările festiviste pot să mai aștepte!

Amendamentele propuse aduc ajustări distribuției bugetare, prioritizând domenii critice care necesită atenție imediată și investiții pentru viitorul comunității. Suplimentar față de contractele aflate deja în derulare ne-am mai axat pe zone deficitare cum ar fi:

  • Educație
  • Parcări
  • Terenuri pentru recreere și sport
  • Dezvoltare turistică
  • Piețele agroalimentare de cartier
  • Spațiu modern și generos de agrement pentru copii
  • Spații de socializare pentru vârstnici

Într-un efort de a răspunde nevoilor urgente ale sectorului educațional precum și celor legate de siguranța copiilor noștri în școli, amendamentul include o suplimentare de 2.000.000 lei pentru lucrări de intervenție în regim de urgență la unitățile de învățământ, urmare a raportului ISC Neamț, transmis către Primăria municipiului Piatra-Neamț în data de 25.01.2024.

De asemenea, sunt prevăzute investiții importante în infrastructura de recreere și sportivă, dezvoltare urbană și turism. Printre acestea se numără alocarea de 500.000 lei pentru elaborarea documentației tehnico-economice pentru terenuri de recreere și activități sportive, construite pe platforme suspendate peste albia pârâului Cuiejdi. Tot pentru copiii noștri ne-am gândit să alocăm o sumă necesară pentru întocmirea documentației tehnico-economice în scopul realizării obiectivului de investiții ,,ORĂȘELUL COPIILOR”.

Au fost deasemenea solicitate alocări semnificative pentru repararea și modernizarea piețelor agroalimentare Maratei, Dărmănești și Bistrița, și dezvoltarea de noi spații de socializare pentru vârstnici, în cartierele orașului, în valoare totală de 2,5 milioane lei.

Amendamentul evidențiază, totodată, nevoia de a inova în domeniul transporturilor prin alocarea de fonduri pentru elaborarea documentației pentru parcări de reședință inteligente, pe structură metalică, semiautomate și/sau automate (Combiparker, Slimparker sau Crossparker). Acest proiect răspunde și nevoii înființării locurilor de parcare care să compenseze locurile de parcare desființate urmare a implementării proiectelor de mobilitate urbană.

Punem un accent deosebit pe promovarea turistică mult mai eficientă a Municipiului Piatra-Neamț, cu o alocare pentru acest scop.

Prin aceste modificări, ne reafirmăm interesul față de îmbunătățirea continuă a vieții locuitorilor din Piatra-Neamț, susținând proiecte care aduc un impact pozitiv asupra comunității. Ne angajăm să lucrăm îndeaproape cu cetățenii orașului și toate părțile interesate pentru a asigura implementarea eficientă a acestor proiecte și a vedea orașul nostru renăscând.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Radu Zbranca spune

    Investitia in infrastructura de recreere si sportiva e de fapt „elaborarea documentației tehnico-economice” ca sa il citez pe Prefect. De studii si documentatii tehnice cred ca suntem toti satui de vreo 30 de ani incoace , la fel au studiat si elaborat mii de km de autostrada. Cand vine si face efectiv ceva atunci sa ii dam crezare, nu dupa declaratii si amendamente de documentatii la care se pricep toti foarte bine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate