In atentia consilierilor locali si judeteni ai USL

2

Acest articol se adreseaza in special consilierilor locali si judeteni ai USL, deoarece autoritatile locale si judetene se fac ca ploua si cheltuie bani cu nemiluita in numele promovarii turistice, bani aprobati de consilierii APEL si care nu au absolut nici o finalitate , rezultatele investitiilor si parteneriatelor fiind ZERO, iar foarte multi turistii care vin in Piatra Neamt , sunt dezgustati total de ceea ce vad .
Acum cativa ani, promovarea turistica organizata de autoritatile locale si judetene statea sub semnul incompetentei , apoi a capatat un caracter general de nepasare ca sa se ajunga acum la o adevarata marlaniada turistica .
Duminica am facut un exercitiu turistic in Piatra Neamt, iar rezultatul a fost dezolant . Nici un punct de informare nu functioneaza . Ar fi la muzeul de istorie un fel de punct de informare turistica care nu are nici o treaba cu secolul in care traim . Muzeele stau incuiate de ani de zile si se fac ca asteapta turistii . Semnalizarea obiectivelor istorice nu exista, si lista poate continua la nesfarsit desi in oras si in judet au fost cheltuiti miliarde de lei pentru asa zisa promovare turistica . Unde sunt acesti bani ?
Singura varianta functionala de informare turistica din Neamt este un numar de telefon de informatii turistice 0233.222011 , care functioneaza 24 din 24, dar aceasta este o initiativa privata neavand nici o legatura cu banii cheltuiti pe turism in Neamt. Desi s-au incercat nenumarate colaborari cu autoritatile locale si judetene, singura varianta de informare turistica din Neamt nu a avut nici un succes in dialogul cu vreo autoritate din judet, pentru ca acest telefon de informatii turistice nu este nici portocaliu , nici verde , nici alta culoare si nici nu stie sa dea „parandarat”, deci va fi ignorat in continuare desi are zile in care suna si de 200 de ori .
Daca consilierii locali si judeteni nu iau atitudine sa puna capat unei situatii care face rau judetului si orasului, atunci inseamna ca ne meritam soarta din plin .

Din aceiasi serie mai puteti citi :

Centrele de informare turistica din statiunea de interes national Piatra Neamt sunt inchise in perioada 07.12.2011 – 03.01.2012

O afacere de succes in Piatra Neamt

Informare turistica doar de ochii presei

Informarea turistica in Piatra Neamt, o gluma proasta

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. PDLPSDPLJAF spune

  Domnule Robert,
  eu ma mir ca specialistii platiti din bani publici, nu au reusit sa puna la punct cate o monografie pentru fecare oras/municipiu din judet. Pentru sate nu pot avea desigur nici o speranta. Incercati sa cautati o bibliografie cat de cat serioasa pentru Piatra Neamt, de exemplu, „din negura vremurilor” si pana astazi si veti avea surprize. Va plangeti de semnalizare?
  Pai de unde? Stiti ca pe fiecare semnalizare trebuie un scurt istoric? Si cui i-a pasat pana acum? Cu ce sa faci turism daca nu ai o minima banca de date, rezultata din cercetari interdisciplinare (etnografie, arheologie, etnologie, biologie, paleontologie, folclor, cercetare de arhiva etc, etc), ample si serioase?
  Si apoi, stiti ca un cercetator cu vechime abia concureaza la salariu cu un profesor debutant?

 2. gabriel spune

  iata cum arata un site EUROPEAN.
  culmea ea ca ceea ce se prezinta pe site, exista in realitate!
  si chiar mai mult decat atat. sunt evenimente care nu sunt publicate pentru ca fac parte din „surprizele” facute turistilor. surprize placute, va asigur!

  http://www.saintgervais.com/

  PRESUPUN CA SI LA PRIMARIE SI LA PREFECTURA SI LA C.J., EXISTA VORBITORI DE LIMBI STRAINE (franceza, engleza, germana, italiana), asa ca vor putea alege limba dorita pentru a citi, vedea si eventual LUA EXEMPLU!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate