Împreună suntem mai puternici decât cancerul. Încă o dată, uniți pentru domnul Stelian (APEL UMANITAR)

1

Domnul Stelian Staicu, din Piatra-Neamț, a împlinit recent frumoasa vârstă de 54 de ani. Are o familie frumoasă, alături de dumnealui la bine și la greu. Are și un tânăr băiat, care îi este sprijin.

VĂ RUGĂM SĂ CITIȚI PÂNĂ LA CAPĂT.

Din păcate, viața lui Stelian s-a schimbat dramatic în 2017, când a fost diagnosticat cu o formațiune tumorală rinofaringiană (proliferare malignă) cu adenopatii laterocervicale și subangulomandibulare stângi, nefiind operabilă. La momentul respectiv am făcut un apel umanitar pentru strângerea banilor necesari pentru un tratament în Germania. (click aici)

În 2018, o nouă lovitură a dezarmat familia. Domnul Stelian a avut o  recidivă la femur și în zona coloanei vertebrale, deci metastaze osoase. A făcut tratament cu chimioterapie la Cluj, dar întrucât nu răspundea tratamentului s-a încercat din nou trimiterea în Germania, la o clinică din Hamburg. Cu sprijinul oamenilor buni, s-a strâns, încă o dată, o parte din suma necesară. (click aici)

După ce a revenit acasă de la Hamburg, a mers la o clinică privată din Brașov pentru o a doua opinie, în luna aprilie 2019. A refăcut analizele, markeri tumorali, RMN-uri și a început chimioterapia, deoarece boala s-a întins la plămâni și abdomen. Tratamentul cu chimioterapie a fost continuat până în august 2019, având costuri de 1000 lei săptămânal. Apoi, până în decembrie 2019, a urmat un tratament cu un medicament lunar, la fel de scump.

În urma RMN-ului făcut în ianuarie 2020, s-a observat o leziune la ficat și încă una la osul ischion. A reînceput chimioterapie cu RMN de control la 2 luni. În martie, la RMN a dispărut leziunea la ficat, și a mai făcut o lună chimioterapie, apoi până în august a făcut tratament de mentenanță cu tablete.

Din păcate, tot în luna august 2020, când a făcut RMN-ul de control, s-a constatat că leziunea de la ficat a reapărut în același loc și s-a mărit de la 14mm la 26mm și au mai apărut niște adenopatii. Există mai multe opțiuni de tratament, unele foarte complicate, costurile în România, la o clinică privată din Brașov, ridicându-se la 15.000-18.000 euro cu toate cheltuielile.

De asemenea, medicii din Hamburg, unde a făcut primele tratamente de radioterapie și chimioterapie, au recomandat un nou set de investigații în Germania.

Pensionat pe caz de boală din 2019, costurile lunare pe care le-a suportat domnul Stelian până acum sunt uriașe (mii de lei pe lună): analize, RMN, terapii oncologice, teste COVID, spitalizare. O parte dintre cheltuieli sunt decontate de stat, altele nu. Pe lângă stressul generat de boală, mai este și stressul financiar. Deși până acum a încercat să se descurce singur, noul tratament care l-ar putea pune pe picioare după RMN-ul din noiembrie este extrem de costisitor.

Este o perioadă deosebit de grea pentru toți, fie că suntem sănătoși, fie că suferim de anumite afecțiuni. Însă drama bolnavilor cronici, pacienților oncologici este greu de descris în cuvinte. Costurile tratamentelor sunt uriașe și oricât ne-am dori să nu cerem ajutor, la un moment dat trebuie să cedăm.

Așadar, domnul Stelian are nevoie încă o dată de sprijin din partea oamenilor cu inimă bună și posibilitatea financiară să îl ajute să strângă suma de cel puțin 15.000 euro pentru tratamentul leziunii la ficat și, de asemenea, să acopere toate cheltuielile conexe ale spitalizării, terapiilor, analizelor specifice.

Pentru donații:

CAMPANIE FACEBOOK —> https://www.facebook.com/donate/415378272923784/3679070332160157/

BCR, cont DESCHIS PE NUMELE STAICU STELIAN

RON: RO14RNCB0318072534110001 COD SWIFT: RNCBROBUXXX

Banca Transilvania, conturi DESCHISE PE NUMELE FIULUI, STAICU ȘTEFAN

EUR: RO49BTRLEURCRT00K8983801 COD SWIFT: BTRLRO22

USD: RO89BTRLUSDCRT00K8983801 COD SWIFT: BTRLRO22

1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Cu tot respectul si toata empatia, acest caz este , din pacate, unul fara speranta!Descrierea cazului este foarte clara si orice tratament nu face decat sa il chinuie fara rost pe dl. Stelian!Intrebatiorice medic si va va spune acelasi lucru…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate