Împreună pentru siguranța copiilor noștri!

0

În perioada 26-28 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au desfăşurat activităţi de prevenire în colaborare cu reprezentanții Poliţiei Locale Piatra Neamţ, fiind prezenți în Şcolile Gimnaziale nr. 8 şi „Elena Cuza” din Piatra Neamţ cât şi la Şcoala Gimnazială Zăneşti. Grupul ţintă a fost reprezentat de peste 300 elevi din clasele I-VIII, părinţii acestora şi cadrele didactice. Poliţiştii au discutat cu elevii despre consecinţele comiterii de contravenţii sau infracţiuni, precum şi despre situațiile în care aceștia pot fi expuși victimizării, pentru a evita astfel de evenimente.
Totodată, în cadrul acestei colaborări interinstituționale, a fost abordată și tema securității cibernetice, fiind adusă în atenția elevilor importanța protejării datelor cu caracter personal (nume, data naşterii, domiciliul, fotografii,etc.) în mediul online. Părinţii au fost conştientizaţi cu privire la riscurile privind violenţa domestică, au fost informaţi despre modificările legislaţiei în vigoare şi consecinţele acestui fenomen asupra copiilor pe termen lung. Activităţile au fost susţinute cu materiale de sprijin constând în filme tematice și materiale power-point realizate de polițiști.

sursa IPJ Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate