„ÎMPREUNĂ CU COPIII PENTRU UN DEBUT ŞCOLAR DE CALITATE”

0Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului implementează, din noiembrie 2010, proiectul strategic „Împreună cu copiii pentru un debut şcolar de calitate – instrumente didactice pentru copiii din grupa pregătitoare”.

Proiectul a primit finanţare nerambursabilă din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, conform contractului de finanţare POSDRU /91/2.2/S/63126.


Obiectivul general
al proiectului vizează creşterea adaptabilităţii şcolare, asociată cu prevenirea insuccesului şcolar la copiii preşcolari din grupa mare, prin crearea/testarea/pilotarea instrumentelor didactice digitale şi a unei metodologii alternative în vederea pregătirii debutului şcolar.

În acest context, în vederea derulării activităţii de pilotare a instrumentelor didactice digitale elaborate şi a definitivării acestora, fiecare inspectorat şcolar  a operat selecţia unităţilor participante,  in funcţie de criteriile stabilite de aplicant, până la data de 1 iulie 2012.

Criteriile de selecţie cuprind: o grupă mare dintr-o grădiniţă, o clasă pregătitoare si o clasă I dintr-o şcoală , cu cadre didactice calificate.

O componentă importantă a proiectului va fi şi componenta de formare a cadrelor didactice, strâns legată de pilotarea instrumentelor didactice digitale. La nivel naţional, la modulul de formare a cadrelor didactice vor participa 52 educatoare din grădiniţele nominalizate (câte una din fiecare unitate nominalizată), 52 de învăţătoare din şcolile nominalizate.

În timpul pilotării, cadrele didactice formate vor fi încurajate să pună în aplicare ceea ce au învăţat la cursurile de formare, utilizând resursele din mapa-suport (metodologia de lucru, resursele curriculare specifice şi materiale promoţionale). Concomitent, cadrele didactice care nu au beneficiat de formare vor fi încurajate să utilizeze resursele din mapa-suport, fără a se consulta cu colegele care au beneficiat de formare şi se va culege feed-back de la aceştia în vederea revizuirii mapei-suport.

Unităţi selectate:

Şcoala cu clasele I-VIII nr.3 Piatra Neamţ

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate