Impozitul pe venitul microintreprinderilor

0
Impozitul pe venitul microintreprinderilor
Impozitul pe venitul microintreprinderilor

Incepand cu 01 ianuarie 2013, persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit, care la data de 31 decembrie 2012 indeplinesc conditiile de incadrare in categoria microintreprinderilor, sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor incepand cu data de 01 februarie 2013.

O microintreprindere este persoana juridica romana care indeplineste urmatoarele conditii:

a) realizeaza venituri, din activitati, altele decat cele din domeniul bancar, din domeniile asigurarilor si reasigurarilor, din domeniile jocurilor de noroc, consultantei sau managementului;

b) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 65.000 euro;

c) capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.

d) nu se afla in dizolvare cu lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.

Microintreintreprinderile care, in cursul anului, inregistreaza venituri ce depasesc 65.000 euro sau desfasoara activitatile enumerate mai sus, vor plati impozit pe profit incepand cu trimestrul in care s-au realizat aceste venituri.

Mai multe informatii privind modul de calcul si de plata a impozitului pe venitul microintreprinderilor puteti afla aici: Cod fiscal 2013.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate