Impozitele pe clădiri și pe terenuri se pot majora cu 500%

1

Cineva de la guvern a înnebunit. Lovește diaspora fix în plex !!!
Din materialele prezentate la începutul Ședinței de Guvern de azi, 18 februarie 2015, ora 12.00 referitoare la Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală ne sare în ochi o mare golănie lăsată la îndemâna Consiliilor Locale.
Competențe ale consiliilor locale:
– Pot majora, pentru clădirile și terenurile neîngrijite situate în intravilan, impozitul pe clădiri și impozitul pe teren cu până la 500%;
Multe terenuri neîngrijite aparțin celor care nu se află în țară și le-au cumpărat ca să își ridice o casă când vor reveni, ori le-au fost lăsate moștenire.
Casele neîngrijite aparțin de regulă bătrânilor rămași singuri și care de abia au cu ce să treacă de la o zi la alta iar statul, în loc să-i ajute, îi îngroapă in taxe și impozite.
-Pentru terenul agricol din extravilan nelucrat timp de doi ani consecutiv, se poate majora impozitul pe teren cu până la 500%.
Multe dintre terenurile nelucrate aparțin de asemenea românilor plecați din țară care nu au vrut să vândă terenul primit moștenire de la parinți sau bunici, sau mai avem cazurile în care parinții sau bunicii sunt prea bătrâni pentru a lucra la câmp. De ce să împovărezi cu impozite tocmai pe acești oameni?
Guvernul trebuie să se trezească repede de tot. Aceste două prevederi trebuie de urgență să sufere completări care să diferențieze proprietarii plecați la muncă sau efectiv amărâții de proprietari care au achiziționat pământuri și case și sunt putrezi de bogați.
Cu tot respectul pentru instituția Guvernului României, dar să permiți ridicarea impozitului cu 500% la pământul și casa unui bătrân amărât, este un gest pe care nu și l-a permis nimeni de când există viață omenească pe teritoriul României, de acum aproximativ 40.000 de ani până azi.
Nu este posibil să ridici impozitul la casa din chirpici a unei bătrâne care are copiii la muncă în străinătate și nu mai are puterea să își lucreze pământul.
batrana

D.E.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Titu spune

    Amaratii de proprietari, daca vor sa stea fara griji, n-au decat sa-si tina banii in banci. Nu-I normal sa lasi case in paragina (locuri pentru hoti, violatori, vagabonzi si adapost pentru cainii strazii), ca eu, cel ramas acasa sa ma tem sa trec pe langa. Daca nu poti intretine un teren, o casa, vinde-le, nu te obliga nimeni sa le tii. Daca le vrei, plateste pe cineva sa le ingrijeasca, arendeaza terenul, inchiriaza casa si totul va fi foarte bine!
    Hai sa nu le plangem de mila, nici mie nu-mi place sa vad tara asta in paragina si ruine.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate