Implicarea prefecturii in sistemul de educatie

0

Prezent la şedinţa de analiză a stării învăţământului nemţean în anul şcolar 2009-2010 şi a priorităţilor pentru anul şcolar 2010-2011, Mihai Archip, prefectul judeţului a transmis un mesaj de bine tuturor reprezentanţilor învăţământului nemţean, prezenţi la această acţiune.

Deasemenea, cu această ocazie, prefectul a apreciat importanţa educaţiei, a şcolii şi a  dascălilor, precum şi rezultatele bune obţinute de învăţământul nemţean.

Vă felicit pe toţi cei care lucraţi în domeniu şi aţi obţinut rezultate bune şi, în special, felicit conducerea Inspectoratului şcolar pentru munca depusă şi pentru colaborarea pe care a avut-o cu instituţia noastră şi cu celelate instituţii cu care a lucrat în echipă, atunci când a fost cazul”,  a spus prefectul Mihai Archip.

Totodată, în contextul evenimentelor recente vizând violenţa în şcoli, a accentuat necesitatea  creşterii  siguranţei în unităţile şcolare şi în proximitatea lor.

„În şcoală şi în apropierea ei atât copii cât şi dumneavoastră dascălii trebuie să vă simţiţi în siguranţă. De aceea este necesar să găsim soluţii în acest sens. De exemplu, cum am mai spus şi cu ocazia altor întâlniri, eu susţin ideea existenţei semnelor distinctive în fiecare şcoală, a unei rigori privind vizitatorii în unităţile şcolare, astfel diminuându-se riscul producerii unor violenţe. Deasemenea v-aş ruga pe dumneavoastră directorii unităţilor şcolare să insistaţi pe lângă  autorităţile locale ca să acorde toată atenţia licenţierii microbuzelor şcolare astfel încât să nu existe niciun risc în transpotul elevilor ”, spunea în intervenţia sa prefectul.

În final domnul prefect a asigurat pe cei care-şi desfăşoară activitatea în domeniul învăţământului de sprijinul Instituţiei prefectului în orice problemă, în limita competenţelor legale.

D.S.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate