Imobiliara…a la Piatra Neamt! PARTEA II BOMBOANE COLORATE DEDICATE DE “MOS CRACIUN”

11

In prag de sarbatori m-am gandit sa inventariez “cadourile” facute de administratia nemteana in ultimii 2 ani de zile, si ce constatam?
1. De departe avem chinta royala si sah mat la cafeneaua si toaleta publica ce trebuia ridicata pe terenul din parcul central al mun. Piatra Neamt, respectiv 530 mp pe care subsemnatul ii are in proprietate.
2. Nu departe, in articolul precedent “Imobiliara …a la Piatra Neamt” am putut vedea un careu de asi, cum policlinica cu plata s-a trecut din domeniul public in domeniul privat dupa regulile “alba-neagra” citant un reputat ziarist nemtean.
3. Nu mai putin adevarat este ca jocul de poker, foarte frumos de altfel, are si un full pe care cred, cu sinceritate, ca administratia locala il are in mana, respetiv fostul spatiu de la taxe si impozite de pe B-dul Republicii, si fara sa jignim pe cineva, practic este un parter de bloc pentru care Primaria Mun. Piatra Neamt il scoate la licitatie publica pentru suma de 1100 euro/mp, cam cat se vinde in cartierul de fite- Dorobanti, Bucuresti!
4. O chinta mica sau simpla avem si in cazul spatiului comercial-fostul Salon de coafura Tatiana situat la Pietricica, langa restaurantul NOIR. De ce intereseaza acest imobil? Pentru ca expertiza stabileste valoarea justa, de piata a imobilului respectiv 15. 783 euro suprafata utila de 49,71 mp. Prin HCL 330/2010 Primaria vinde acest spatiu comercial la 500 euro/mp, adica 24.855 euro fara TVA, ATENTIE pret de pornire a licitatiei. Foto 4 – HCL 330/2010
In esenta, ce nu se poate cand Primaria Piatra Neamt doreste…vrem chinta roiala luam parcul proprietarului de drept. Vrem un pret mai mare decat spune expertiza? Totul se poate la Primaria Piatra Neamt. Diferenta discriminatorie este ca, in timp ce subsemnatul are oferte certe de la banci de 1000 euro/mp pentru parcul central, am primit doar jumatate. Dar cand Primaria vrea, din 300 euro/mp stabilit in expertiza se poate face 500 euro fara TVA.
avocat Adrian Gheorghe Popa

COMPLETARE REDACTIE
Deci terenul pe care Primaria spunea ca nu poate sa il retrocedeze in Parcul Central a fost trecut usurel din domeniul public in privat si urma sa se concesioneze cu 23 lei / mp / an ( adica 2 lei pe luna/mp ) si probabil s-a  intamplat si cu celelalte terenuri concesionate, adica sa treaca in proprietatea concesionarului fara sa se mai faca licitatie . Cam asa s-au petrecut faptele cu pamanturile din strand si cu multe alte proprietati din Piatra Neamt .
Oare cand se vor opri aceste smecherii pe care  un organ de ancheta ar putea sa  le cerceteaze oricand si sa vada ce este in spatele procedurilor aparent legale .

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
11 Comentarii
 1. razvan spune

  La 2 lei/mp as vrea si eu sa concesionez…din cate stiu parcul are 14.000 mp.EU L-AS LUA PE TOT LA BANII ASTIA, BA CHIAR AS MAI DA 1 LEI/MP CIUBUC DACA MI-L DA MIE. DOMNU PINALTY, DAU 3 LEI/MP!!! CA E NEVOIE DE VENITURI LA BUGET, SE ARANJEAZA?

 2. x spune

  Daca mergeti acum la teatru tineretului o sa vedeti ca in partea dinspre parc zapada a curs cu tot cu acele opritoare de zapada si tiglele afarente plus scara de incendiu asa de bine au fost prinse

 3. popa gheorghe adrian spune

  @costel
  In zilele urmatoare se va dezvalui si numele persoanei cu Policilina, pardon cele 2 persoane…aveti putintica rabdare. Acesta distinsa publicatie alaturi de subsemnatul vom continua dezvaluirile.

 4. costel spune

  Da cafeneaua din parc nu era conceputa pentru doamna deputat din colegiul 2? care a luat si ea la redistribuire!!! Totusi, nu se vorbeste cine ia Policlinica cu plata. Eu vreau sange de borfas politic!!!

 5. popa gheorghe adrian spune

  @x
  Daca vorbiti de hcl urile anulate cu privire la restaurantul si toaleta publica ce trebuia sa se faca in parc, trebuie sa stiti ca datorita demersurilor ziaristului Mihail Sorin Gaidau, in baza documentelor furnizate de mine, ca proprietar de drept a acelei suprafete de tern, a inghetat proiectul-vis a lui Pinalty…in lipsa actiunilor mele si a plangerii la DNA, Stefan ridica restaurantul fara probleme. Visul lui Pinalty devenea realitate daca nu era asa hapsan si numai pentru sine.

 6. Leo Taxil spune

  Speram ca acum, dupa ce pedelistii au fost dati jos de pe soclu, institutiile statului abilitate sa faca dreptate sa-si intre in atributii in forta si sa ia la scuturat primaria lui Penal-ti, deoarece au cam multe de indreptat.

 7. x spune

  Mai adaugati aici cladirile ridicate la rosu in care trebuia sa fie banca agricola si cea in care trebuia sa fie CEC-ul.Cladirile centralelor vechi sint vindute demult,de aflat cui si la ce preturi,in cea din fata scolii 3 este construit un bloc,acum se demoleaza cea de la obor,altele sint in ruina.Ce se va face cu centralele noi tip container din 160 mai „functioneaza” inca vreo 20 cine le plateste? Cum sa ajuns ca pretul gigacaloriei aici sa fie mai mare ca in centralele vechi? O fi vorba de pretul la care s-au construit? de au fugarit consumatorii sa caute mijloace alternative de incalzire,se spunea ca au randament de 98% fata de cele vechi care aveau 40-45%.Despre restaurantul din parc sa respectam adevarul gasiti pe „domnule primar” o postare in aprilie,una in iunie si a treia le sfirsitul lui august,daca primele nu au avut nici un ecou dupa cea din august s-au declansat discutii care au dus la anularea a doua h.c.l si sa abandonat ideea,mai este una care a dus la hotarirea de anularea contractului de concesiune a firmei Perlainvest catre firma cipriota,firma care nu a gasit alt manager decit omul de case a edilului nostru.Toate sint sub acelasi pseudanim ca si acesta

 8. jojo spune

  nimeni nu o sa pateasca nimic.coruptia in orasul asta are tentacolele bine in fipte.mafia calabreza sau aia din sicilia sint niste minciuni fata de mafia din tirgul asta.o sa fure si aerul din aer si tot nu o sa pateasca ceva.

 9. Florin Constantin Roca spune

  Sper ca anul care vine sa aduca o schimbare la Primaria Piatra-Neamt in urma unui control al diferitelor institutii abilitate.Masinaria de pradat pietrenii a functionat foarte bine in frunte cu edilul sef care cere in numele sau asocierea dar in spate este aparatul de condus de securistul secretar-sef Visan de pe timpul comunistilor complici ci viceprimarul Chiticut si o droie de consilieri dor stim ca unul dintre ei a primit teren in concesiune chiar inainte de alegerile locale in buricul targului,ce mai ca la noi la nimenea,cainii latra ….Dar sunt sigur ca Dumnezeu nu bate cu parul dar nu va scapa nici unul chiar daca de multe ori cad victime alti membri ai familiei si speram in in justitia romanesca sa inceapa sa aplice legea indiferent de circumferinta taliei.Jos mafia sus Patria!

  1. x spune

   Speranta moare ultima,intre timp prefectul PSD-ist tine in sertar rezultatul controlului de la SJ unde la plecare dr Ghita a lasat o gaura de 220 mld lei,sefa PSD piatra Neamt este sluga preaplecata lui Stefan si mai putam continua

 10. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Este foarte bine daca aflam si numele consilierilor municipali alaturi de care au conlucrat …fructuos, la BUTOANE, edilul si iubitorii de bunuri care nu le apartin. Bunul altuia este mai demn de interes decat punga de plastic si tenisii pe care i-ai avut in dotare. Este foarte bine daca aflam de ce jalbele intemeiate ale multor reclamanti jefuiti si pradati de rechinii locali, primesc de fiecare data doar N.U.P! I-a luat vreodata la scuturat, cineva, pe mos-craciunii cu traista vesnic plina de NUP-uri?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate