Imaginile groazei în Bodești: Bătrână paralizată, aruncată de familie afară din casă

35

Actualizare 3.11.2017 – Cazul a fost preluat. Detalii aici:  Un gest umanitar fără precedent din partea deputatului nemțean Ciprian Șerban

Imaginați-vă pentru câteva clipe cum e să fii bătrân, imobilizat, neajutorat și lăsat de familie acum, când temperaturile scad aproape de zero grade Celsius, afară, fără căldură, în mizerie de nedescris. Ei bine, noi ne putem doar imagina realitatea cruntă prin care trece o bătrână în satul Oșlobeni, comuna Bodești.

Victoria P. a fost găsită astăzi de către primar, viceprimar și reprezentantele Asociației Umanitare Codrin și Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț afară, pe o saltea murdară, alături de o casă care este gata să se dărâme. Un fum de nedescris era în cămăruța mizeră în care „locuiește” un om care a muncit toată viața și acum este la mila destinului. 

Bătrâna, într-o stare greu de închipuit, paralizată și clar neîngrijită de ceva vreme, văzând mobilizarea oamenilor veniți să o vadă a întrebat cu ultimele puteri dacă o ia și pe ea cineva la căldură… Este unul dintre cele mai șocante cazuri întâlnite de voluntarii celor două asociații care doresc să facă tot ceea ce este posibil pentru ca bătrâna să fie dusă într-un loc sigur și să i se poată oferi tot ceea ce are nevoie.

Întrucât bătrâna are domiciliul, din câte se pare, în municipiul Piatra-Neamț, iar fiica acesteia împreună cu concubinul ei o neglijează, cazul este destul de dificil de rezolvat pentru autoritățile din Bodești. Vom încerca, făcând un apel către autorități, să urgentăm soluționarea acestui caz crunt de neglijență a familiei și lipsă de implicare din partea celor responsabili, aspecte care au făcut posibilă starea deplorabilă în care se află acum această bătrână.

Cazul este monitorizat și de Asociația Umanitară Codrin – Monica Sofron (0733 110 928) și Asociația Născută Înger – Carmen Suciu (0770 405 849).

Imagini cu un puternic impact emoțional:

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
35 Comentarii
 1. Cos Tica spune

  Roata se invarte.
  Mai bine s-ar ruga sa nu ajunga batrani.

 2. Nanu spune

  De ce mai comentati atata si degeaba ? Nu vedeti ca Statul Roman are mai multa grija de cainii comunitari ,de conditiile puscariasilor in puscarii , sa aiba mancarea sa aiba o norma de calorii,baie ,incapere intima iar bolnavii in spitale au o norma de hrana ,pe care cainii nu ar maca-o. Batranii care au muncit o viata pe camp sau intr-o fabrica ,unii neavand urmasi din anumite motive sau urmasi ca si aceasta batrana, mor singuri in frig sau flamanzi ,nu ca nu ar avea o pensie dar nu se mai pot deplasa ,acestia sant condamnati sa se chinuiasca si sa moara asa ! UE este interesata de viata cainilor si a puscariasilor ,fac presiuni si sanctioneaza statul care nu asigura conditii ptr acestia dar nu sanctioneaza statul care isi lasa batranii sa moara in frig si de foame, o rusine mai mare nici ca exista ! Oare din acele unitati militare dezafectate ,nu s-ar putea transforma in niste stabilimente ,unde batranii sa poata trai si muri ca niste oameni ! Vad ca este mai iimportant sa se aloce fonduri ptr conditiile din puscarii si ptr transformarea acestor locatii in puscarii, ESTE NORMAL PTR O TARA LUCRUL ACESTA ?

 3. Afrasiloaiei Lilica spune

  asta e crima! sa nu le dea dumnezeumult mai mult sau macar la fel” rusine!

 4. Sergiu Mihail Tifui spune

  Ce educație i-o fi dat… propriului copil de o tratează așa pe biata bătrâna ?

 5. Elionora Toma spune

  Ați inebunit cu toții .

 6. Elena Turian spune

  Autoritatile locale si judetene sa ia masurile necesare.

 7. Lica Pavelescu spune

  Sint azile ….

 8. Oanea Stefan spune

  Autoritățile ar trebui sa se autosesizeze dosar penal responsabililor iar pe sărmana bătrână luată și dusă la azilul de bătrâni macar acolo are o masa caldă un pat cald și un tratament……dar cine sa se ocupe de caz?stati nepăsători că în curând veți fi și voi așa.

 9. FLORIN spune

  LEGEA Nr. 292 din 20 decembrie 2011
  ART. 2
  (1) Sistemul naţional de asistenţă socială reprezintă ansamblul de instituţii, măsuri şi acţiuni prin care statul, reprezentat de autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi societatea civilă intervin pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare ori permanente ale situaţiilor care pot genera marginalizarea sau excluziuneasocială a persoanei, familiei, grupurilor ori comunităţilor.

  1. Nanu spune

   Florin legea aceata actioneaza numai cand este vorba de caini comunitari si puscariasi,nicidecum ptr bolnavii din spitale sau batranii care nu mai sant valizi fizic si psihic

 10. Florin spune

  Scarbos, cum sa-ti lasi mana care tea hranit in asa conditii, nu lasi un animal.Umanul e rau tare si fara sentimente, scarbos…

 11. Mimi Fluerasu spune

  Sa ajungi aruncat la cos dupa o viata de om .Rusine

 12. Lucia Si Doru Bujoreanu spune

  Rușine ! Nu se gândesc ca vor ajunge si ei bătrâni ?

 13. Oana Raluca Jitaru spune

  Cum a ramas pana la urma ?
  Unde e batrana acum?

 14. Barb Paula Lucia spune

  Rușine la familie

 15. Victor Iacoboaie spune

  Pai „familia” nu se poate ingriji pentru ca deocamdata este inca tanara, si n’are timp! O fi plecata la…pupat de moaste!!

 16. Catalinutz Simon spune

  Sa le fie rusine pentru ce fac!!

 17. Maria Lefter spune

  Să le fie rusine în scurt timp le vine si lor rîndu

 18. Petronela Corfa spune

  Sa le fie rusine! Si animalele se comporta mai frumos.

 19. Inimioara Robin spune

  Statul ce face , protectia sociala de ce nu intervine ?
  Sau e batrana , a trait traiul si- a mancat malaiul !!
  Of indiferenta asta ucide mai mult ca un criminal !!!

 20. Robert Sandu spune

  La pîrnaie cu nenorociții ăștia

 21. Istrate Silica spune

  Asistam nepuntinciosi la dezumanizarea fiintei umane,la lacomoia politicienilor,si nu numai,la pirderea sentimentului care da sens vietii si existentei in sine:IUBIREA!

 22. Ana Maria spune

  Cum pot sa fie unii oameni atat de inumani ?

 23. Iulia Ilie spune

  Rusine familiei!

 24. Silvia Roman spune

  Urit din partea fam.daca au abandonato !

 25. Mihaela Bratosin spune

  De aia vor persoanele la azil ..daca au bani beneinteles..ca sa aiba ocsiguranta ..corect!daca unii copii ..ajung asa nepasatori

 26. Mariana Manolache spune

  Doamne.imi vine sa plang..cum poti lasa pe mama ta in aceste conditii..nu pot sa cred.

 27. Cristina Iacob spune

  Luată fiica cu concubinul si dusi în acea mizeră încăpere săi ia naiba de frig…si bătrâna dusă în căsuta ei.Ferească Dumnezeu ! Asa ceva e de strigat la cer.

 28. Alina Popa spune

  Am înnebunit!!

 29. Marlen Miron Stachie spune

  LA NOI NU FAC NIMIC DIN PACATE

 30. Laura Farcasanu spune

  Oare o putem ajuta cumva?

 31. Dana-Alexandra Brustureanu spune

  Dumnezeu are grija de cei napastuiti..iar fiica v-a plati intr-o zi ..

 32. Marlen Miron Stachie spune

  Puscarie familiei care au alungato

 33. Cristina Astancai spune

  Sa le fie rusine niste oameni inconstienti fac asa ceva

 34. D.j. Max Dragos spune

  Si unii se mai numesc ,,oameni”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate