[IMAGINI din SJU Piatra-Neamț] Operată de cezariană, o mamă vorbește despre condițiile inumane: „Nu este apă caldă și nici căldură, este absolut îngrozitor!”

2

Am primit în această dimineață pe adresa redacției câteva imagini însoțite de mărturia unei proaspete mămici care a născut duminică, fiind supusă unei operații de cezariană. După această intervenție femeia a fost mutată într-un salon din cadrul secției de Chirurgie, acolo unde la momentul redactării acestui articol nu există căldură și nici apă caldă. În asemenea condiții (ca să nu mai comentăm despre felul în care arată băile unui spital) cum ar putea un pacient să își facă toaleta zilnică absolut obligatorie, să își mențină o igienă riguroasă pentru a nu da naștere altor complicații?

Acestea sunt conditiile oferite de Spitalul Județean Neamț, după ce am născut duminică prin operație cezariană. Am fost transferate la secția de Chirurgie, iar acestea sunt condițiile ce ni le-au oferit spitalul, ținând cont că trebuie să ne facem toaletarea zilnică. Apă caldă și caldură nu este! Cadrele medicale s-au zbătut pentru noi toate femeile și pentru copilașii nou născuți, dar din păcate ordinele vin de sus și ei nu pot face nimic! Este absolut îngrozitor!
Este destul de greu prin ce trece o femeie la naștere, având în vedere că nu avem suport din partea familiei, cadrele medicale încearcă să ne ofere tot suportul posibil, dar din păcate condițiile lasă de dorit, și acestea nu țin de ei.

Pentru a înțelege mai bine care sunt condițiile la care face referire pacienta, vă punem la dispoziție și imaginile:

Am luat legătura cu șeful secției, medicul primar Alexandru Juncu pentru a cere un punct de vedere:

”Nu există nicăieri, în tot spitalul (n.red: apă caldă și căldură), am înțeles că s-a defectat o țeavă, au zis că o repară, eu așa am înțeles. Băile nu arată bine pentru că la noi nu s-a făcut încă niciun fel de reabilitare, ba am fost covid, ba ne-au dat drumul…neurochirurgia este la noi încă, nu s-au dus la etajul III unde au ei locația. N-am putut să facem niciun fel de igienizare, nimic, decât igienizarea saloanelor, atât, adică facem curățenie dar în rest nu avem posibilitate să facem nimic. Și chirurgia plastică operează tot la noi, astea sunt condițiile. Suntem unii peste alții, dacă etajul I a fost transformat numai pentru covid…noi ieri am operat covid la etajul I, în sala de operații la ORL…asta e situația”.

Spital covid, non-covid sau covid din nou – pentru că înțelegem faptul că aceste decizii nu au fost luate la nivel local – nu există absolut nicio scuză pentru situația relatată.

2 Comentarii
  1. noname spune

    Confirm asa erau si anul trecut in noiembrie…aia e baia din fata liftului (cu butoaiele alea de apa in cada aia ) si cea din capatul holului pe dreapta e mai groaznica acolo nu te poti misca

  2. Citizen spune

    Corupția ucide. 31 de ani de corupți și sistem PCR ne aduc în halul ăsta. Din păcate, e realitatea cruntă în care trăim.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate