Imagini care fac cât o mie de cuvinte: Desculți sau… aproape desculți pe munte, prin zăpadă

0

Salvamontiștii din Bușteni au publicat astăzi o serie de imagini șocante care arată cum se „echipează” unii turiști pe munte în această perioadă.

Deși aparent a venit primăvara, la altitudini înalte iarna nu ne-a părăsit, motiv pentru care Salvamont România ne îndeamnă public la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane și ne invită să le fim alături în campania de reducere a numărului de accidente pe munte.

Iată, mai jos, prin ce au trecut astăzi salvamontiștii din Bușteni și Prahova… cu siguranță nici pe Ceahlău nu sunt lipsite astfel de evenimente, motiv pentru care sperăm ca toți cei care privesc aceste imagini să aibă ceva de învățat pe viitor. Expunerea la temperaturi scăzute poate provoca degerături care, în cea mai gravă formă a lor, înseamnă necroza țesuturilor. Pe scurt.. vă puteți pierde părți din membre. 

Echipați-vă corespunzător și respectați muntele și salvamontiștii!

Trebuie să reamintim că iarna nu a trecut în munți și că un traseu relativ ușor pentru cei antrenați și bine echipați poate să pună mari probleme celor care nu prea au legătură cu muntele…

Astăzi, în decurs de numai trei ore, salvamontiștii din Bușteni si Prahova au intervenit în două cazuri aproape identice:

Pe traseul Babele – Crucea Eroilor, o femeie de 46 de ani a rămas desculță în zapada care pe alocuri depășește un metru grosime. Pentru ca a venit echipată cu ghetuțe de stradă, pur si simplu, i-a cazut talpa. A mers în ciorapi, până i-au înghețat picioarele și când nu a mai putut, a sunat după ajutor.

La numai cateva minute de primul caz, o alta femeie de 46 de ani, a suferit o epuizare fizica pe acelasi traseu. Aceasta intentiona sa ajunga la Cruce cu fiul ei, dar erau incălțați cu pantofi sport de vara.

Din fericire ambele cazuri s-au terminat cu bine si noi speram ca victimele au invatat ceva din aceste…”întâmplări”.

a transmis Salvamont Bușteni.
telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate