Ieri, polițiștii rutieri au reținut 28 de permise de conducere

0

În data de 12 decembrie a.c., poliţiştii au acţionat în județul Neamț, în special pe D.N. 2, , cu două autospeciale neinscripţionate, dotate cu aparat radar, pentru siguranţa traficului rutier.
Astfel, în cadrul acestei acțiuni, poliţiştii au depistat 23 de conducători auto, care nu au respectat legislaţia în vigoare și cărora le-au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h.
Tot în cadrul acestei acțiuni, polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care una de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Doar duminică, polițiștii au aplicat 277 de contravenții, dintre care 155 au reprezentat sancționarea nerespectării regimului legal de viteză, iar 17 pietoni, 14 bicicliști și 14 conducători de atelaje hipo au fost sancționați pentru abaterile săvârșite. În total, au fost reținute 28 de permise de conducere, majoritatea pe zona Romanului. Totodată polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare pentru abaterile constatate.


Exemplu:
În ziua de 11.12.2016, pe DN2, în localitatea Secuieni, un bărbat care transporta, pe motocicleta condusă de acesta, un pasager minor a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 117 km/h. Ulterior acesta a mai fost depistat în trafic, pe un sector de drum cu limitare de viteză la 50km/h, circulând cu viteza de 151 km/h, în afara localității Trifești.
Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă 1125 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere.
În această săptămână polițiștii rutieri vor acționa pe raza județului pentru reducerea victimizării persoanelor prin accidente de circulație, fiind angrenați și în acțiunea desfășurată, la nivel national, sub egida Organizației Polițiilor Rutiere Europene TISPOL.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate