Ideile bibliotecarei de la Bâra, premiate in cadrul programului Biblionet

0

Aflat în penultimul an de derulare în România, Programul BIBLIONET (program naţional ce îşi propune extinderea serviciilor gratuite INTERNET în folosul a cât mai multor comunităţi locale şi care este finanţat de Fundaţia Bill & Melinda Gates din Statele Unite) şi-a propus să răsplătească excelenţa profesiei de bibliotecar, acoperind mai multe paliere dintre cele care alcătuiesc profilul complet al acestei bresle (evenimente culturale, incluziune digitală, educaţie financiară, sănătate, facilitarea accesului pe piaţa muncii, advocacy, prevenţie şi/sau consiliere pe teme medicale, agricultură).
Astfel, iniţiind o campanie de promovare a exemplelor de bune practici desfăşurată sub genericul „Idei pentru mâine @ biblioteca ta”, IREX România (organizaţia care implementează Programul BIBLIONET în România) a decernat la sfârşitul săptămânii trecute premiile pentru cele mai valoroase proiecte pe care bibliotecarii le-au pus în practică, folosind noile tehnologii.
În acest context, la secţiunea biblioteci comunale, pentru tema Agricultura, bibliotecara Mimi Gherasim de la Biblioteca comunală Bâra a obţinut premiul pentru aplicaţia Economisesc şi câştig cu Biblionetul în comuna mea.
Premiul, constând într-o tabletă digitală, răsplăteşte implicarea şi devotamentul doamnei Mimi Gherasim faţă de comunitatea în care trăieşte şi în slujba căreia pune, în mod deplin, toate mijloacele pe care o bibliotecă le poate oferi.
De altfel, activitatea bibliotecii de la Bâra a mai fost remarcată în cadrul Proiectului Biblionet, prin iniţiativele bibliotecarei care o însufleţeşte, aceasta fiind prezentă şi în antologia „Căutătorii de poveşti. O călătorie prin bibliotecile de astăzi”, prin mărturia Irinei Păcurariu, din care redăm mai jos un fragment: „Doamna Mimi Gherasim este bibliotecara din Bâra şi motivul pentru care ne duceam să o vedem era acela că reuşise să ajungă un model. Sunt aproape 1500 de biblioteci locale care au primit finanţare de la Fundaţia Bill & Melinda Gates în ultimii trei ani în România, şi nu toate au reuşit să devină atât de utile comunităţii ca biblioteca patronată de doamna Mimi. Acele câteva computere care au revenit comunei Bâra, din peste 6.460 de calculatoare trimise în toată ţara, au scutit de drumul pe care îl căutăm acum şi noi, echipa de filmare, câteva sute de familii care ar fi trebuit să meargă de câteva ori în fiecare an agricol la Roman, unde este sediul APIA”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate