Iarnă autentică pe Ceahlău. Sfaturi de la salvamontiști

0

Salvamont Neamț a postat pe rețelele de socializare o imagine de iarnă autentica trimisă de echipa care a asigurat permanența ultimelor zile de octombrie în zona înaltă a Masivului Ceahlău.

Potrivit Salvamont, de la 1400m s-au așternut aproximativ 20 cm de zăpadă, iar temperaturile se vor menține în continuare scăzute.

Echipați-vă corespunzător sezonului de iarnă, porniți foarte devreme pe traseele montane și nu uitați să aveți la dvs. o lanternă. În condiții de temperatură scăzută, ineficienta lumină a telefonului mobil va descărca acumulatorul într-un timp foarte scurt.

În acestă perioadă, crepusculul este inexistent și întunericul se instalează rapid în jurul orei 17.30! În cazul în care sunteți surprinși de întuneric, încercați din timp să identificați o poziție certă (marcaj turistic, indicator toponimic, descrierea ultimei zone vizualizate) și să comunicați aceste date dispecerului Salvamont.

O echipă de intervenție va sosi la locul respectiv și veți fi evacuați în siguranță din munte. NU PĂRĂSIȚI ZONA ÎN CARE AȚI FOST LOCALIZAȚI . Este o greșeală care vă poate costa viața!”, mai transmite Salvamont Neamț.

FOTO: SALVAMONT NEAMȚ

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate