Iar nu vor să recunoască cei de la primărie că sunt incompetenți și au pierdut fondurile de 5 milioane de lei pentru iluminatul public

1

Fondurile disponibile pentru Programul de Iluminat Public, de la Ministerul Mediului, au fost puse la dispoziția primăriilor limitat ca sumă totală. Cine a depus repede cererile de finanțare când s-a deschis linia de depunere online a prins fonduri, cine a fost incompetent informatic, nu. Mai precis, în 7 minute de la deschidere erau deja epuizate fondurile.

Printre primăriile care nu au apucat să depună cererile, pentru că au angajați care utilizează calculatoarele după ureche, se numără, desigur, și primăria Piatra-Neamț. Deși e cunoscută problema timpului redus de depunere și faptul că trebuie optimizată informatic la maximum toată documentația aferentă depusă online ca să nu stai o veșnicie să o încarci, cei de la primăria smart Piatra-Neamț au ratat ocazia să ia 5 milioane de lei.

Problema nu e faptul că a ratat primăria Piatra-Neamț ceva ce alte zeci de primării au accesat. Problema e că cei de la primăria smart sunt așa de rupți de realitate încât cred că ei nu au nicio problemă și de fiecare dată problemele sunt la alții. Nu vor nici în ruptul capului să recunoască faptul că au nevoie de informaticieni și angajați competenți, nu doar prieteni băgați pe concursuri aranjate, cumnați și mătușe, amante și nepoți, membri de partid și alte pile ori relații.

Primăria Piatra-Neamț mustește de incompetenți care ocupă tot felul de funcții și nu orice fel de incompetenți, ci din aceia care nici măcar nu au caracter autodidact, să pună mâna să învețe ce au de făcut sau sa meargă la vreun curs de specializare. Un loc unde o mână de oameni muncesc pe brânci și restul sunt pile care calcă de trei ori în același loc pe salarii babane.

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Schmidt Rudolf spune

    Aparatul politic, de orice culoare ar fi el, are nevoie de acesti incompetenti si ii sustine. Ce masa de oameni se poate manevra mai usor decat niste angajati la stat, bine platiti si cu competente profesionale spre zero? Ei stiu ca in privat nu-i angajeaza nimeni, pentru ca nu se pricep la nimic. Asa ca, ocupa un loc caldut, bine platit, unii in pozitia „ghiocel” iar altii pe post de „yesman”, si uite-asa asteapta pensia. Pesemne au si uitat cand au sustinut un test profesional (daca l-au sustinut vreodata). Marea problema e ca-i ajuta atat legea cat si imprejurarile actuale. E greu sa-i dai afara, iar de organizat vreun concurs profesional nici nu se pune problema. De ce? Pentru ca si sefii lor sunt la fel de nepregatiti profesional, cu posturi ocupate pe criterii politice. Si-atunci, cine sa-i verifice? Cine si cum sa-i dea afara? Eu nu cred ca veti vedea vreodata (cel putin, eu nu cunosc niciunul) un bun profesionist care sa lucreze pe la primarie, oricat de mare ar fi salariul. Stiti de ce? Pentru ca daca e intr-adevar profesionist, si-ar intina cartea de vizita si tot ceea ce a facut pana atunci, lucrand la comanda unor neica nimeni numiti politic. Si-apoi, fie vorba intre noi, daca esti dispus sa faci treaba si esti cu adevarat pregatit intr-un anumit domeniu, in privat scoti mult mai multi bani decat la stat. Si ai si satisfactii mai mari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate